Administrația locală a comunei Viișoara se apropie de finalizarea nomenclatorului stradal, o activitate care a debutat în urmă cu 3 ani de zile.

În prezent se distribuie numere de casă noi și comuna se află în plin proces de schimbare a denumirii străzilor. Conform primarului, Ioan Roman, acest proiect trebuia să fie demarat încă din 2010.

Alte commune au fost cu un pas înainte și au finalizat deja acest proces care este prevăzut de legislație și nu făcut după bunul plac al primarului.

Oamenii însă sunt nemulțumiți că vor trebui să schimbe acum și actele de identitate cu noile denumiri de străzi, însă, acestea se vor schimba doar la expirarea documentelor respective fără să implice vreun cost din partea lor.

Edilul spune că la actuala denumire a străzilor s-a ținut cont de numele vechi al străzii, așa cum este el cunoscut în tradiția populară.

„Primăria Comunei Viișoara se află în plin proces de distribuire a noilor numere de casă și de schimbare a denumirii străzilor. Noile denumiri au fost aprobate de către Consiliul Local Viișoara.

Cetățenii nu trebuie să plătească nimic, dar sunt rugați să țină cont de aceste schimbări atunci când își reînoiesc actele de identitate/stare civilă.

Le mulțumim locuitorilor comunei pentru înțelegere!„ este mesajul primăriei.

Edilul viișorean spune că în această perioadă s-au finalizat și lucrările de asfaltare pe o arteră importantă de circulație. Lucrările au început în urmă cu 6 săptămâni, este vorba despre strada Poldi de lângă Biserica Baptistă.

Strada Poldi, alături de alte 4 străzi din comuna Viișoara, face parte dintr-un proiect în valoare de 3.050.000 de lei.

Sunt două societăți care se ocupă de asfaltările din comună, Florea Grup din Alba Iulia și Ghermatex.

De săptămâna viitoare se va relua și târgul săptămânal care va avea loc în fiecare zi de sâmbătă. Data de 20 iulie este data la care fermierii dar și agricultorii sunt așteptați să vină la Viișoara cu cele mai frumoase animale și produse pentru a oferi cumpărătorilor un motiv în plus să calce pragul târgului comunal.

Primarul Ioan Roman spune că din septembrie va avea loc și o nouă ediție Ziua Recoltei, unde vor fi expuse pe tarabe cele mai bune produse agricole, direct de la producători cu prețuri pentru toate buzunarele și pe toate gusturile, arată Turdanews.ro coral