Țara care face parte din Regatul Unit a făcut anunțul mult așteptat! Marți, 24 noiembrie, Scoția a devenit prima țară din lume care o să distribuie gratis produse de igienă pentru femei. 

Scoția distribuie gratis produse de igienă

Tampoanele și absorbantele vor putea fi gratuite în mai multe locuri publice, precum cluburile pentru tineri, centre comerciale și chiar în farmacii. Astfel, Scoția devine prima țară din lume care va da gratis femeilor produse de igienă. Costul anual estimat al acestei măsuri pentru este de 24 de milioane de lire sterline (32 milioane dolari americani).

Proiectul de lege, intiluat "The Period Products (Free Provision) Scotland Bill", a fost propus pentru prima dată în 2017 de către Monica Lennon, care este membră a Partidului Laburist. Acesta a fost adoptat în unanimitate de Parlament, iar premierul scoţian Nicola Sturgeon l-a numit "o politică importantă pentru femei şi fete"

"Mândră să votez pentru această legislaţie revoluţionară. Scoţia a devenit prima ţară din lume care oferă gratuit produse de igienă feminină pentru toate femeile care au nevoie de ele", a scris Sturgeon pe Twitter.

În 2018, Scoţia a devenit prima ţară care a oferit gratuit produse de igienă feminină în şcoli, colegii, dar şi în universităţi.

coral