Termenul de finalizare a lucrărilor din Piața Lucian Blaga se apropie de final, însă nu se știe dacă lucrările vor fi gata. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că dacă firma SC Diferit SRL va depăși termenul, va fi taxată.

„Pe Emil Isac am terminat întreaga lucrare, inclusiv arborii au fost plantați. Strada Petru Maior este aproape finalizată. Se lucrează intens în Piața Blaga pentru finalizare și se lucrează și pe Napoca. Sper ca firma să își onoreze obligațiile contractuale, ca până în 30 noiembrie să închidă întregul șantier, așa cum este prevăzut în contract.

De Ziua Națională, stau cu chitanțierul în mână. La Cluj, le-am spus tuturor, nu știu ce faceți voi în alte părți ale țării sau ale Europei, eu vă nu cer decât două lucruri: să respectați graficul și să faceți lucrări de calitate. Dacă astea două lucruri le respectați, suntem cei mai buni prieteni și sunteți de aplaudat. Dacă nu, treceți pe lista rușinii, a celor cărora le reziliem contractul”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune radio.

Piața Lucian Blaga va avea patru benzi. Strada Petru Maior, trei. Strada Napoca va fi redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu. Se va extinde spațiul pietonal, în fața Casei de Cultură vor fi o piațetă, piste de biciclete, un stand de taxi și un loc destinat parcării unui autocar, la nevoie. De asemenea, un stand de taxi va fi amenajat și în fața cafenelei Croco. 

Primăria Cluj-Napoca a atribuit licitația pentru moderrnizarea Pieței Lucian Blaga societății Diferit Cluj. Valoarea contractului este de 20,5 milioane de lei.

coral