O măsură mai puțin obișnuită a fost luată de autorități pentru a-i determina pe oameni să se testeze pentru COVID-19. Unde a fost aplicată?

Pentru că își doresc să țină sub control pandemia de coronavirus și știu că pot face acest lucru doar dacă oamenii acceptă să se testeze, autoritățile din Hong Kong au luat decizia de a le oferi suma de 545 de euro celor care acceptă să facă testul COVID-19 și descoperă că sunt pozitivi.

Motivul pentru care în Hong Kong sunt testate din ce în ce mai multe persoane

Numărul celor care se infectează cu noul coronavirus este în creștere la nivel mondial, iar autoritățile din fiecare stat în parte sunt în căutarea celor mai bune soluții pentru a ține sub control pandemia de coronavirus și pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

Dacă unele țări au luat decizia de a introduce restricții severe pentru ca numărul de îmbolnăviri să nu mai crească, în Hong Kong, secretarul pe Sănătate Sophia Chan a decis că testarea unui număr cât mai mare de persoane este soluția pentru a controla această criză medicală. Decizia a fost luată după ce, în ultimele zile, numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a început să crească, în special în cazul celor care nu au luat contact direct cu o persoană infectată.

„Testarea este o strategie foarte importantă, mai ales când te confrunți cu o situație gravă, precum cea din Hong Kong. Numărul de îmbolnăviri care nu au legătură cu contacte directe a început să crească în ultimele zile. Așa că acum testăm mai mulți oameni.”, a precizat secretarul pe Sănătate Sophia Chan, potrivit publicației The Star, citată de libertatea.ro.

coral