Veste bună pentru o categorie români. Aceștia vor primi bani în plus de la stat de la 1 februarie. Ministrul Muncii a anunțat oficial că începând cu luna aceasta unele venituri se vor majora cu 20%. Iată cine sunt cei care vor beneficia de această sumă de bani din partea statului român.

Bani în plus pentru români, de la 1 februarie

Guvernul condus de Florin Cîțu a anunțat o nouă majorare a alocațiilor copiilor. Astfel, potrivit calendarului stabilit privind creșterea sumelor primite de către copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, părinții acestora vor primi cu 20% mai mult decât până acum. Familiile vor primi bani în plus de la 1 februarie, alocația copiilor ajungând să depășească ușor suma de 200 de lei. Anunțul a fost făcut chiar de către Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Majorarea alocației copiilor cu vârste cuprinse între 2-18 ani reprezintă o veste bună pentru mai multe familii din România. Începând de astăzi, sumele de bani pe care părinții le încasau lunar s-au majorat cu 20%. Astfel, aceștia urmează să primească din luna februarie 214 lei, bani aferenți primei luni din an. De asemenea, valoarea alocației pentru minorii cu vârste de până la doi ani, precum și alocația pentru copiii cu handicap cu vârstă până la 18 ani, va ajunge la suma de 427 de lei pe lună. Ministrul Raluca Turcan a vorbit despre această creștere și a anunțat că rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu următoarea tranșă de bani din calendarul de majorare a alocațiilor.

Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar. Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar, a menționat Raluca Turcan.

O nouă creștere, anunțată în lunile iulie sau august

Pentru că veniturile multor familii din România sunt extrem de modeste, vestea majorării alocațiilor este una cât se poate de bună. După ce oficialii din Guvern au anunțat că de la 1 februarie alocația se mărește la 214 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și cea pentru minorii până în 2 ani și cei cu handicap ajunge la 427 de lei, se pregătește și următoarea tranșă de creșteri a sumelor încasate de părinți. Potrivit Ralucăi Turcan, Ministrul Muncii, noua majorare a alocațiilor ar urma să aibă loc în lunile iulie sau august.

Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%, a spus Raluca Turcan.

coral