News Flash:

Se deschid creşele şi grădiniţele la Cluj din 15 iunie? Ce spune Boc

12 Iunie 2020
648 Vizualizari | 0 Comentarii
1 3 200300 1591952149 03710 fav 1

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, hotărârea prin care propune Guvernului măsurile de relaxare care se aplică începând din 15 iunie, printre acestea fiind deschiderea creşelor, grădiniţelor şi after-school-urilor pe perioada vacanţei de vară.

"Ne pregătim să deschidem creşele şi grădiniţele. Este o veste foarte bună, şi eu am discutat, în această dimineaţă, cu domana director, şi în momentul în care se anunţă oficial că se pot relua creşele, să se facă circuitele şi să meargă în interior cu tot ceea ce înseamnă măsurile de igienizare, să refacă comenzile pentru masă, să fim pregătiţi ca în 3 zile din momentul în care guvernul spune că putem deschide creşele să o facem. Este mare aşteptare în rândul clujenilor. Dar păstrarea prudenţei este aboslut necesară", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

​Premierul Orban a anunţat joi seară care sunt restricţiile care vor fi ridicate începând cu 15 iunie. Astfel, de la această dată se vor redeschide mall-urile, piscinele exterioare, grădiniţele şi afterschool-urile, nu va mai fi nevoie de izolare la domiciliu pentru românii care vin din anumite ţări.

În plus faţă de măsurile anunţate de Iohannis, în urmă cu două zile, Guvernul va permite reluarea activităţilor pentru jocurile de noroc, respectiv loteria şi casele de pariuri.

Orban a menţionat că vor fi redeschise mall-urile, grădiniţele şi after-school-urile, se va relua activitatea de tratament balnear. Se reia activitatea în piscine exterioare. De asemenea, se va permite creşterea numărului de persoane de la 3 la 6 pentru activităţile sportive şi recreative care se desfăşoară outdoor.  

Rămân închise cinematografele, restaurantele, sălile de jocuri şi locurile de joacă care există în mall-uri.

Prim-ministrul a menţionat că odată cu încheierea şcolii va înceta măsură de sprijin care a fost instituita pe perioada şcolii care i-a permis unui părinte să poată să stea acasă beneficind de plata a 75% din salariu.  „Sunt măsuri care au fost gândite în planul pe care l-am gândit şi care prezintă un risc epidemiologic destul de mic. Cam acestea vor fi măsurile de relaxare care se vor aplică începând cu dată de 15 iunie”, a declarat Orban. 

Pentru Bulgaria, Grecia, Austria şi alte ţări europene, premierul a anunţat că se va suspenda măsura izolării la domiciliu la întoarcerea în ţară, pentru a se permite reluarea vacanţelor. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 22 queries | Mysql time :0.051121 (s)