Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea derulării proiectului de extindere a rețelei de canalizare în Aghireșu Sat, comuna Aghireșu.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este important să extindem canalizarea menajeră în întreaga localitate, astfel încât acest serviciu să fie furnizat în mod nediscriminatoriu, pentru toți cetățenii localității. Realizată în parteneriat cu primăria Aghireșu, investiția de introducere a canalizării este, în acest moment, în plină execuție, finalizarea și darea în funcțiune fiind prevăzute a se realiza până la finele anului 2022”.

Extinderea rețelei de evacuare a apelor uzate se va realiza în zona centrală a localității unde, la momentul realizării proiectului inițial, existau unele probleme legate de înscrierea în cartea funciară.  

Lucrările de introducere a canalizării în localitatea de reședință a comunei Aghireșu au început în primăvara anului 2020. Investiția, în valoare de peste 7,5 milioane de lei, este finanțată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, precum și din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj. Proiectul prevede amplasarea a cca. 14 km de conducte de canalizare, șapte stații de pompare a apelor uzate, o stație de epurare compactă mecano-biologică, precum și cca. 460 de racorduri la imobile.

coral