Inghetarea anului scolar 2020. Monica Anisie, ministrul Educatiei, a afirmat ca anul scolar nu va fi inghetat. Ce strategie are pentru elevi?

Inghetarea anului scolar 2020. “Nu se ingheata anul scolar”, a declarat, pentru Edupedu.ro, ministrul Educatiei, Monica Anisie. Oficialul a precizat ca specialistii din Minister discuta zilele acestea strategia de urmat, dupa iesirea din epidemia de coronavirus, dar ca “nu se pune problema inghetarii anului scolar”.

Inghetarea anului scolar 2020. Scolile raman inchise

Declaratia ministrului Educatiei vine la o zi dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat starea de urgenta in Romania si a anuntat ca scolile vor fi inchise, iar activitatea din invatamantul preuniversitar si universitar se suspenda.

Inghetarea anului scolar 2020. ”Indemn la calm si responsabilitate”

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a declarat in aceasta dimineata ca “nu se ingheata anul scolar. Indemn la calm si la repsonsabilitate. La momentul acesta, dupa ce vom iesi din perioada aceasta de stare de urgenta, vom analiza care sunt masurile cele mai bune care sa vina in sprijinul elevilor si studentilor. Dar nu se pune problema inghetarii anului scolar“.

Scolile vor fi inchise pana dupa Paste

Duminica, ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca “pana dupa Paste scolile sunt inchise”.

In prima propunere a Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, suspendarea cursurilor trebuia sa intre in vigoare pe 10 martie si sa dureze pana pe 21 aprilie. Perioada adoptata de Comitetul Pentru Situatii de Urgenta, la care au participat atat premierul, cat si ministrul Educatiei, a fost 11 martie – 22 martie.

Inghetarea anului scolar 2020. Structura anului scolar 2019-2020, Semestrul al II-lea (20 saptamani)

    Vacanta de primavara: Sambata, 4 aprilie 2020 – Marti, 21 aprilie 2020
    Cursuri: Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
    Vacanta de vara: Sambata, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care incep cursurile anului scolar 2020-2021

Vacantele elevilor sunt urmatoarele:

    vacanta de primavara 2020 incepe de pe 4 aprilie si tine pana pe 21 aprilie 2020;
    vacanta de vara 2020 incepe pe 13 iunie si inca nu se stie data din septembrie 2020 la care vor incepe cursurile anului scolar 2020 – 2021.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusa, anul scolar se incheie in data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din invatamantul liceal – filiera tehnologica, cu exceptia claselor mai sus-mentionate si pentru clasele din invatamantul profesional, anul scolar are 37 de saptamani de cursuri.
Inghetarea anului scolar 2020. Scoala altfel

Programul national „Scoala altfel” are o durata de 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat in perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Desfasurarea programului „Scoala altfel” nu coincide cu perioada alocata sustinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare, cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului.

Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, in general, in perioada vacantei de primavara, potrivit unui calendar specific.

In zilele nelucratoare/de sarbatoare legala prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil nu se organizeaza cursuri. coral