Vremea la noi în țară a fost foarte schimbătoare în ultima vreme.

Temperaturile scăzute Au corelat cu cele extrem de ridicate, dar se pare că specialiștii vin cu vesti extrem de rele pentru noi. Uităm de vremea bună și ne lovim din nou de viscol și ninsori puternice.

Revin ninsorile viscolite
Ultimele zile au fost destul de călduroase în România, termometrele indicând în unele zone chiar și 18 grade Celsius. Atmosfera a fost una extrem de plăcută în majoritatea regiunilor din țară, dar se pare că toate acestea vor fi înlocuite de vijelii și ninsori.

Marti, vremea a fost extrem de mohorâtă în aproape toată țara și temperaturile au scăzut radical față de ziua precedentă. Vântul a suflat cu putere în Carpații Meridionali și au apărut intensificări și în sudul Banatului, vestul Olteniei şi pe alocuri în regiunile sud-estice.

Pentru ziua de miercuri, ANM anunță că nebulozitatea va persista în vestul, nordul și centru țării. Va ninge puternic în zonele montane și Submontane si se va forma un nou strat. Va fi Ceață de-a lungul nopții și dimineața, care se va ridica abia pe la prânz, când se va mai încălzi.

Cât despre temperaturi, acestea se vor menține în jurul mediilor multianuale în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi uşor mai ridicate decât acestea. Cel mai cald va fi în Oltenia și Capitala, unde maximele ajung la 11 grade.

Si joi sunt așteptate ploi in majoritatea regiunilor din țară. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade Celsius, iar cele minime, între minus 7 şi 2 grade Celsius. La munte sunat așteptate precipitații mixte și în zonele cele mai înalte se va forma un nou strat de zăpadă, care va fi viscolită din cauza vântului puternic.

coral