Se schimbă criteriile de carantinare? Ce va conta mai mult în adoptarea măsurilor de carantinare a localităților, citiți în articolul de mai jos.

Autoritățile vrea să ia în calcul și alți factori la carantinarea unei localități. Astăzi se stabilește totul

Autoritățile ar dori să schimbe criteriile de carantinare. În acest sens, luni, va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, în contextul în care, duminică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că nu exclude intrarea în carantină a Bucureștiului.

Intenția autorităților în adoptarea măsurilor de carantinare a localităților este să conteze mai multe aglomerarea spitalelor, iar rata de pozitivare să fie și ea luată în calcul.

Ședință pentru stabilirea noilor criterii

De asemenea, secretarul de stat Andreea Moldovan a anunțat la Digi24 că, luni, la minister, are loc o ședință cu specialiști, pentru determinarea unor noi criterii de carantinare a localităților unde incidența este mare.

Andreea Moldovan a declarat că Capitala și județul Ilfov sunt interconectate și că de aceea este important să fie abordate unitar, fiind vorba despre o masă mare de oameni care se perindă, “libertate pe care, încet-încet, nu ne-o vom mai putea permite“.

Bucureștiul trebuie abordat unitar

“București și Ilfov sunt interconectate. Este important să fie abordate unitar, e o masă mare oameni care se deplasează. Încet-încet, această libertate nu ne-o vom mai putea permite. Trebuie pași suplimentari. Situația nu e roz. Colegii zic că e mult e greu, suntem supraîncărcați, suntem în situația din noiembrie.

Am pornit spre 1000 de paturi de terapie peste care adăugăm. Situația în țară nu e liniștitoare. Este un moment în care trebuie să avem grijă. Măsurile trebuie luate cât de repede. Mi-e greu să zic un termen, mâine avem ședința. Aceste măsuri vor fi făcute publice“, a declarat Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan, îngrozită de ceea ce se întâmplă

În plus, secretarul de stat în ministerul Sănătății  a mai spus că o decizie privind Bucureștiul va fi luată strict în baza indicilor care vor fi evaluați, urmând să se adopte o decizie comună. Andreea Moldovan s-a declarat “îngrozită de oamenii care stau buluc, fără mască și care nu țin cont de nimic“.

“Trebuie să înțelegem că drumul pe care ne aflăm nu e corect. Dacă aș face abstracție de funcția mea, aș zice: vreau carantină națională. Dar îmi doresc că partea de economie să aibă continuitate“, a spus Andreea Moldovan.

Carantina, inevitabilă

De asemenea, reprezentantul ministerului Sănătății a mai spus că valul de carantină care urmează este inevitabil. “Sincer, în momentul de faţă, nu cred, pentru că procesul este mult prea amplu şi noi vedem ce se întâmplă în sistem, vedem că sunt terapiile intensive cu foarte mulţi pacienţi, vedem că urgenţele se colmatează, vedem că dintre pacienţii internaţi în terapie un mare număr al acestora sunt pacienţi adulţi, tineri care nu au comorbidităţi, vedem un număr mare de pacienţi pozitivi sau în creştere, vedem o rată de pozitivitate care creşte, vedem un număr mare de elevi care sunt infectaţi, vedem o rată mare de transmitere a infecţiei”, a explicat Andreea Moldovan.

În plus, Andreea Moldovan a spus că transmiterea virusului este extrem de avansată, dând exemplul unui elev care a îmbolnăvit 9 persoane, părinți, bunici, bona și un unchi și o mătușă. coral