Ministerul de Externe îi anunță pe cei care călătoresc în Belgia că România a fost inclusă în zona portocalie a statelor pentru care se pot stabili măsuri și pentru care se recomandă, în momentul de față, vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu noul coronavirus.

De mâine, 15 iulie 2020, vor fi reguli noi și la frontiera cu Ungaria. Cei care vin din România vor fi supuși unei examinări medicale la frontieră, iar în cazul în care nu există suspiciuni privind infectarea cu noul coronavirus vor putea intra în țară, însă vor fi obligaţi să stea în carantină instituționalizată sau în izolare la domiciliu pentru 14 zile, cu excepția situațiilor în care prezintă rezultatele a două teste negative.

Şi, tot de mâine, turiștii care călătoresc cu mașina în Grecia sunt obligaţi să prezinte, la intrarea în această țară, un test cu rezultat negativ pentru COVID-19, făcut cu cel puțin 72 de ore înainte. Documentele trebuie să fie în limba engleză și să aibă datele de identificare ale călătorului.

 

coral