News Flash:

Se schimba Codul Muncii. Uite ce ii asteapta pe romanii care au un loc de munca. Primesti amenda de 20.000 de lei daca nu faci asta

27 Februarie 2018
1330 Vizualizari | 0 Comentarii

Codul Muncii urmeaza sa se schimbe radical, conform unui nou proiect de lege aflat inca in dezbatere publica. Vor fi conditii mai dure pentru angajatori si modificari cu privire la contractul de munca.

Mai exact, este vorba despre sase schimbari privind munca la negru sau gri.

Prima schimbare se refera la definirea clara a acestora:

-primirea la munca a unei persoane, fara incheierea contractului individual de munca in ziua anterioara inceperii activitatii.

-neinregistrarea contractului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.

-primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat.

-primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial.

A doua schimbare consta in posibilitatea incheierii in forma verbala a contractului de munca, lucru ce va fi valabil, echivalent cu cel incheiat in scris si considerat incheiat pe perioada nedeterminata.

Angajatorii vor putea fi sanctionati de Inspectia Muncii daca au angajati fara forme legale carora le-au promis ca le incheie contracte de munca, dar nu au facut-o.

A treia modificare prevede ca actul aditional la contractul individual de munca va fi incheiat inainte de producerea efectelor juridice ale modificarii, nu in 20 de zile lucratoare dupa producerea modificarii, cum prevede in acest moment Codul Muncii, efectele producandu-se pentru viitor si nu retroactiv, cum este stipulat in prezent, scrie romaniazi.net.

A patra schimbare adusa Codului Muncii: Guvernul vrea sa le acorde angajatorilor sanctionati pentru munca nedeclarata posibilitatea de a achita jumatate din minimul amenzii aplicate pentru munca nedeclarata, daca o platesc in 48 de ore de la comunicare.

A cincea schimbare prevede amenzi care pot ajunge pana la 20.000 de lei pentru angajatorii care nu vor respecta regulile enumerate mai sus.

Ultima schimbare adusa Codului Muncii face referire la obligatiile si regulile clare pentru angajatori privind evidenta timpului lucrat efectiv de angajati.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

schimbari munca negru definirea clara neinregistrarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031806 (s)