News Flash:

Se schimbă contractele de muncă. Știrea momentului pentru angajații din România

8 Noiembrie 2020
756 Vizualizari | 0 Comentarii
Locuri de munca

Violeta Alexandru a dat detalii importante pentru toți angajații din România. Ea a spus că a fost finalizat Ghidul pentru modificările concrete în contractele individuale de muncă și că în perioada următoare se va munci așa, acolo unde se poate.

„Gata și Ghidul pentru modificările concrete în contractele individuale de muncă ca urmare a activității în telemuncă/muncă la domiciliu. În următoarea perioadă se va munci așa, acolo unde se poate. Sunt acolo și recomandări cu privire la decalarea programului de lucru – de luni. Materialul este disponibil la: https://bit.ly/3k3Xgi5

Am cerut Inspecției Muncii să ajute angajatorii, în această perioadă, pentru ca angajații lor, care vor trece în munca de la distanță, să aibă toate documentele puse la punct. Nu vreau să trecem prea repede peste aceste implicații generate de recentele decizii din Guvern iar după ce se va sfârși această perioadă, când lucrurile revin la normal, angajații să aibă surpriza ca lucrurile să nu fi fost puse la punct pentru ei. Recunosc că este “un defect profesional” – îmi place ca lucrurile să fie puse la punct”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Violetei Alexandru, Inspecția Muncii trebuie să asculte și să se implice în rezolvarea sesizărilor oamenilor. „Nu e nimic complicat, trebuie doar să-ți pese”, a punctat ministrul. Ea a arătat că a criticat reacția Inspecției Muncii cu privire la sesizările oamenilor în legătură cu relațiile de muncă.

„După ce le-am cerut să elaboreze acest Ghid practic dat publicității în această seară, m-am gândit fix la acest lucru: de ce nu a avut Inspecția Muncii ideea? Nu e nimic complicat. Trebuie doar să îți pese.

Instituțiile trebuie să anticipeze nevoile oamenilor. Din acest motiv, din convingerea mea că Inspecția Muncii trebuie să asculte, să se implice în rezolvarea sesizărilor oamenilor, am criticat mult prea modesta reacție a Inspecției Muncii cu privire la sesizările oamenilor în legătură cu relațiile de muncă”, a conchis Violeta Alexandru.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 33 queries | Mysql time :0.065027 (s)