Noul coronavirus afecteaza nu mai putin de 99 de tari, iar bilantul este din ce in ce mai ingrijorator. La nivel mondial, conform ultimelor informatii aparute in mass-media, sunt 109.032 de cazuri de infectie si 3.792 de decese.

In Italia, 133 de persoane au murit intr-o singura zi, iar pe continentul african a fost inregistrat primul deces. Conform specialistilor, oamenii in varsta si care au unele afectiuni se afla intr-un pericol mai mare, dar in Wuhan, spre exemplu, a incetat din viata un barbat care avea doar 36 de ani. Semnele de intrebare, in astfel de conditii, persista, iar medicii nu reusesc, inca, sa gaseasca raspunsuri multumitoare.

Conform datelor oficiale, victimele de pana acum aveau intre 65 si 80 de ani, iar inainte ca tanarul de 36 de ani sa moara existase si decesul unei femei de 48 de ani. „Acest tanar de 36 de ani este o enigma”, a declarat David Heymann, profesor de Epidemiologie pentru Boli Infectioase la London School of Igiene. „Stim ca majoritatea persoanelor care par sa fi murit pana in prezent au co-morbiditate si sunt in varsta”, a mai spus el, potrivit time.com.

Barbatul de 36 de ani a fost internat in spital pe data 9 ianuarie – dupa ce a avut febra mare timp de trei zile -, potrivit comisiei de sanatate din provincia Hubei. O radiografie a aratat ca barbatul avea o infectie pulmonara si un numar mare de globule albe. El a incetat din viata pe 23 ianuarie, dupa ce a suferit un stop cardiac. Conform specialistilor, exista unele ”predispozitii genetice” care pot duce si infectarea, eventual decesul, persoanelor tinere.

coral