Cumpărarea unei mașini second hand pare a fi o alegere care este mult mai tentantă pentru români față de intenția de a achiziționa una abia ieșită de pe porțile fabricii.

De la faptul că piața de mașini second hand este mult mai ofertantă decât cea pentru autoturisme noi, dar și bugetul în care trebuie să ne încadrăm majoritatea dintre noi, fac ca autoturismele deja rulate să fie în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de achiziție.

Și asta nu este deloc rău, mai ales că mașinile noi se depreciază exact din momentul în care ies pe poarta producătorilor. Deși pentru mașinile second hand există întotdeauna o suspiciune mai ales cu privire la istoricul pe care îl au, multitudinea de oferte pe care o găsim pe piață ne ajută să găsim cu adevărat ceva funcțional și care îndeplinește la fel de bine necesitățile.

Secretul este să știi cum să cauți și să te ferești de ofertele care sunt prea bune ca să fie adevărate.

Astăzi îți propunem să citești câteva secrete care cu siguranță te vor ajuta să alegi mașina visurilor tale.

În primul rând stabilește clar ce nevoi ai de la o mașină. Chiar îți trebuie acel cabrio în două uși sau mai degrabă ai nevoie de o mașină cu care să duci copiii la școală, să faci cumpărături sau să mergi la birou? Fiecare șofer știe exact ce necesități are și acesta este punctul principal de la care ar trebui să plece atunci când vrea să cumpere o mașină. Aspecte ca opțiunile de pe mașină, confortul cu care se conduce, mărimea portabagajului, puterea motorului sau consumul sunt foarte importante atunci când alegem o mașină, mai ales că ele trebuie să fie sustenabile pe termen lung.

Gândește-te și care este prețul real al mașinii și aici este inclus nu doar prețul de achiziție, ci și cât vei plăti pentru ea în următorii ani. Chiar dacă nu faci un leasing sau nu apelezi la o altă opțiune de creditare, pe termen lung, mașina doar o să consume bani. De exemplu dacă marca este una destul de scumpă și cu un motor puternic aceste aspecte se vor reflecta pe viitor în costuri mult mai mari. Impozitul va fi mult mai mare la o mașină de 3000 cm3 față de un una cu un motor de 1.2, consumul va fi mai mare și bineînțeles inclusiv piesele vor fi mai scumpe. Așadar, pentru a fi pe deplin mulțumit, secretul este să alegi exact mașina pe care ți-o permiți cu adevărat și pe viitor.

Pentru că vorbeam la început să te ferești de ofertele de mașini second hand care par prea bune pentru a fi adevărate, un lucru foarte important atunci când te hotărăști să cumperi o mașină este să te informezi cât mai mult despre aceasta. Și poți să faci asta efcient folosind Internetul. Găsești aici o mulțime de informații despre caracteristicile tehnice și performanțe, dar afli și păreri ale proprietarilor care dețin deja modelul respectiv.

Tot pe Internet poți să găsești efectiv și anunțurile cu vânzări auto. Platforma https://cautimasina.ro îți pune la dispoziție o modalitate eficientă de a selecta anunțurile care ți se potrivesc cu adevărat. Funcționând ca un agregator, platforma preia toate anunțurile cu vânzări de mașini second hand postate în peste 160 de site-uri de profil. Folosind criterii de căutare ca brand, model, an, bugetul în care trebuie să te încadrezi, capacitatea motorului, combustibilul și chiar tipul caroseriei, găsești instant sute de anunțuri care te pot ajuta. În plus, pentru fiecare mașină în parte, poți verifica și istoricul acesteia dar ai și o analiză a deprecierii și a numărului de kilometri și poți să afli inclusiv dacă prețul mașinii care te interesează se încadrează în media pieței. Și toate acestea într-un mod foarte eficient, din confortul casei tale, într-o singură platformă. Iar acesta este cu siguranță un secret de a găsi cât mai curând viitoare ta mașină.

  coral