Toate gospodinele care se respectă folosesc des bicarbonatul de sodiu în anumite operațiuni. De fiecare dată, compusul chimic este un aliat de nădejde în treburile casnice pentru oricine. Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru spălatul vaselor este mai puțin cunoscut. Efectele benefice pe care le are sunt nebănuite și te ajută să îți protejezi unele obiecte din bucătărie.

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea vaselor e de mare ajutor

Se știe că bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări. De la folosirea sa pentru curănțarea danturii și până la curățenie, produsul are numeroase beneficii. Așa se întâmplă și cu operațiunea de spălat vase. Despre felul în care acționează bicarbonatul de sodiu asupra vaselor nu trebuie să mai amintim. Există un alt truc mai puțin cunoscut. Mai exact, sunt puțini cei care știu ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra bureților de vase.

Nu de puține ori, gospodinele au constatat că bureții de vase se deteriorează rapid și devin imposibil de utilizat. Trucul respectiv este simplu. După fiecare spălare a vaselor, este indicat să curățați buretele cu bicarbnat de sodiu. Astfel, integritatea obiectului va fi păstrată perfect și nu veți mai fi nevoiți să înlocuiți obiectul foarte rapid.

Bicarbonatul de sodiu ajută la curățenia întregii case

Bicarbonatul de sodiu este cu adevărat un ingredient minune de păstrat în gospodărie. Acesta este util nu doar în diferite afecțiuni gastrice, dar poate fi folosit cu succes la prepararea mâncărurilor, dar și la curățenie. Pentru că este un compus natural, acesta nu dăunează sănătății.

Este recomandată curățarea frecventă a capului de duș, dar și folosirea unor ingrediente naturale precum bicarbonatul de sodiu.

Pentru aceasta ai nevoie să combini 45 de grame de bicarbonat de sodiu cu 250 ml de oțet alb într-o pungă de plastic. Acest amestec va începe să facă bule de aer. Leagă punga de capătul de duș, astfel încât acesta să rămână în soluție până a doua zi. După ce trucul cu bicarbonat a funcționat, ai nevoie doar să clătești cu apă fierbinte.

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea vaselor este doar unul dintre secretele gospodinelor. Specialiștii spun că este indicat ca vasele să fie curățate imediat după folosire. Dacă nu agreați variantele cu soluții bazate pe clor, bicarbonatul de sodiu sare în ajutor. Există un truc pe care gospodinele îl folosesc în mod curent pentru a igieniza vasele.

Cum trebuie să procedați? Nimic mai simplu. O linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu zeama obținută de la o lămâie se combină până la omogenizare. Ulterior, soluția folosită trebuie aplicată pe toată suprafața chiuvetei. Lăsați amestecul să-și facă „treaba” vreme de 15 minute. Apoi clătiți cu ajutorul unui burete îmbibat în apă caldă. Rezultatul va fi uimitor. La fel și în cazul vaselor murdare și aparent imposibil de curățat. coral