Circulaţia pe drumul Cluj-Napoca – Floreşti va reveni la normal începând cu această seară. Semaforul de la Metro este cu buton, virajul la stânga a fost interzis, iar primarul Şulea spune că nu a uitat de pasarela pentru pietoni. 

"Acum cateva minute, tocmai am acceptat donaţia dreptului de proprietate al semaforului de la Metro. Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Cluj a impus administratorului drumului DN1/E60, CNAIR prin DRDP Cluj, interzicerea virajului la stânga în zona Metro. De asemenea, s-a impus sistematizarea rutiera a zonei, inclusiv punerea în funcțiune a semaforului de către DRDP, administratorul drumului.

Semaforul a fost cedat Primăriei Florești, iar aceasta a facut ultimele demersuri şi l-a pus în funcțiune în 24 de ore. Semaforul va fi integrat  în sistemul existent de semaforizare de pe DN1/E60. Semaforul de la Metro este unul de tip traversare pietoni, cu acționare prin buton.

După apăsarea de către pieton a butonului, în 8 secunde apare culoarea verde pentru traversare, care durează 26 de secunde. În perioada următoare vor avea loc calibrări legate de acești timpi de funcționare", a scris primarul din Floreşti, Horia Şulea, pe Facebook. 

În ceea ce priveşte pasarela pentru pietoni din zona Metro, propusă în cadrul proiectului din Bugetarea Participativă, Şulea spune: "proiectul va fi pus în aplicare, după obținerea tuturor avizelor necesare".

coral