Senatorul Vasile Cristian Lungu, președintele PMP Cluj și candidat al acestui partid în alegerile pentru Parlamentul European, îi îndeamnă pe clujeni să meargă la vot și să aleagă lista PMP. El a făcut și o listă cu șapte motive care ar trebui să îi determine pe nehotărâți să aleagă lista acestui partid. ”În esență, PMP este cea mai bună opțiune. Este un partid pro-european, format din oameni cu o mare experiență și care își iubesc țara”, a spus senatorul Vasile Cristian Lungu.

Iată lista celor șapte motive pentru a vota PMP:

1. Are cea mai bună listă de candidați, deschisă de însuși fostul președinte al României, Traian Băsescu, în prezent președinte de onoare al PMP. Nimeni nu are experiența pe care a acumulat-o Traian Băsescu în calitate de membru al Consiliului Uniunii Europene, din care a făcut parte în calitate de șef al statului. Traian Băsescu va apăra interesele României mult mai bine decât o poate face altcineva.

2. Programul PMP este cel mai bun. Aplicarea lui va însemna reducerea birocrației legată de atragerea de fonduri europene și democratizarea Uniunii Europene.

3. PMP este partidul românesc cu cea mai mare vechime în Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din Parlamentul European (PPE) și formațiunea din care va proveni președintele Comisiei Europene, Manfred Weber. PMP se bucură de respect și apreciere. Traian Băsescu are relații excelente de colaborare cu cei mai importanți lideri ai PPE și va avea un cuvânt greu de spus în deciziile PPE.

4. PMP este un partid pro-Justiție, care a promovat și susținut reformele care au transformat România într-o democrație funcțională. Chiar dacă Justiția se află sub asalt, iar actuala guvernare a încercat să anuleze multe dintre reformele promovate de președintele Traian Băsescu, europarlamentarii PMP vor reuși să apere statul de drept și să scoată România din criza politică în care a intrat după alegerile din 2016.

5. PMP este un partid pro-european cu ADN românesc. PMP militează pentru o Uniune Europeană eficientă și respectată, în care România să fie un stat eficient și respectat. Europarlamentarii iubesc Uniunea Europeană pentru că iubesc România.

6. PMP va reprezenta în Parlamentul vocea românilor basarabeni. Pe locul doi pe lista candidaților se află președintele partidului, Eugen Tomac, născut în Basarabia istorică. PMP se va lupta pentru integrarea europeană a Republicii Moldova sub forma Unirii cu România.

7. Europarlamentarii PMP vor promova o relație bună, construită pe încredere și prietenie, între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Democrațiile occidentale trebuie să apere împreună lumea liberă de asaltul unor regimuri iliberale, multe dintre ele dictatoriale, care încearcă să se impună în plan global.

coral