News Flash:

Senatorul PMP Cluj Cristian Lungu: "I-am dat UDMR un deget, acum ne cere toată mana!"

25 Februarie 2019
2067 Vizualizari | 0 Comentarii
Vasile Cristian Lungu

 Președintele PMP Cluj a criticat vehement pozițiile adoptate de UDMR în acest weekend în timpul congresului de la Cluj. "Suntem din nou martori la o încercare din partea UDMR de a crea conflict între comunitățile românești și cele maghiare. În România, minoritățile au aceleași drepturi democratice ca orice minoritate aflată în orice stat democratic. Se pare, totuși, că UDMR încurajează minoritatea maghiară să-și asume o poziție ce nu îi aparține", afirmă senatorul.

            Prin congresul de sâmbătă, oficialii UDMR și-au reconfirmat dorința autonomiei pentru minoritățile maghiare, declarând steagul și imnul Ungariei ca simboluri ale partidului. Desigur, oficialii UDMR fac abstracție de faptul că identitatea minorității maghiare nu a fost niciodată subjugată sau limitată de către statul român, și astfel nu există niciun motiv real pentru care UDMR-iștii să ceară autonomie și să forțeze bunul-simț. Pentru UDMR, viitorul Transilvaniei se rezumă la întărirea comunității maghiare și obținerea de drepturi depline, după cum au și declarat. 

            "Congresul UDMR  a fost onorat de veșnicii aliați, PSD și ALDE și asta nu ne surprinde. Ceea ce ne surprinde este prezența opoziției. Reprezentanți ai PNL și USR participă la acest congres și aplaudă atitudinea naționalistă a partidului maghiar. Din ce poziție sau cu ce intenții? În timp ce românii sunt în stradă luptând pentru justiție, oficialii partidelor mai sus-menționate înalță steagul Ungariei în România. E dovada clară că Uniunii Democratice a Maghiarilor din România nu i-a fost de ajuns un deget și acum ne cere toată mâna.", a mai adăugat președintele PMP Cluj.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vasile cristian lungu udmr congres cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036361 (s)