News Flash:

Seplecan, atac dur la prefectul Vuscan: Isi pune subordonatii sa minta in locul sau

20 Ianuarie 2016
2375 Vizualizari | 5 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9245 RON (+0.0019)
USD: 4.1111 RON (-0.0069)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Gheorghe Vuscan
Mihai Seplecan, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, il acuza pe prefectul Gheorghe Vuscan ca face jocuri poltice si isi pune angajatii sa minta pentru a-i acoperi neregulile. Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei Buna Ziua Cluj, cosnilierul judetean arata ca "Institutia Prefectului "apolitic" Gheorghe Vuscan a pritocit aproape o luna un raspuns la ilegalitatile comise prin adoptarea HCJ Cluj nr. 301/2015 privind eliberarea subsemnatului din functia de Presedinte (adoptata in sedinta extraordinara, cu incalcarea prevederilor legale asa cum reiese din avizul negativ al Secretarului Judetului Cluj si raportul Directiei Juridice din cadrul Consiliului Judetean Cluj) si HCJ Cluj nr. 303/2015 privind numirea unui alt Presedinte al Consiliului Judetean Cluj (adoptata prin suplimentarea de doua ori a ordinii de zi a sedintei extraordinare - ca din prima suplimentare nu le-a iesit la vot numirea unui nou presedinte, asa de bine organizati au fost acei consilieri judeteni care s-au grabit sa incalce legea pentru a implini vointa politica a sefilor lor politici)."

Potrivit lui Seplecan, "Temeiul de legalitate pentru care aceste HCJ nu au fost atacate in Contenciosul Administrativ este invocaarea de catre juristii Institutiei Prefectului Cluj la ordinul prefectului Gheorghe Vuscan, care are si el obligatii fata de cei care i-au dat un os de ros, este fraza "...ori de cate ori este necesar..." din Alin. 2 al Art. 94 din Legea 215/2001.

Numai ca in Lege se zice clar ca acest "...ori de cate ori este necesar..." se refera la "cazuri exceptionale care necesita adoptarea de masuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor calamitatilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor, precum si pentru apararea ordinii si linistii publice".

Deci, il intreb inca o data pe slujbasul grupurilor de interse absconse de pe langa CJ Cluj, prefectul Gheorghe Vuscan: in care dintre "cazurile exceptionale" enumerate in lege se incadreaza schimbarea mea din functie - care era necesitatea, care era urgenta, alta decat manarirea "in interes politic" a Bugetului pe 2016 a CJ Cluj? Poate se mai citesc o data avizul negativ al Secretarului Judetului Cluj si raportul Directiei Juridice din cadrul Consiliului Judetean Cluj care arata care sunt ilegalitatile comise in cadrul acelei sedinte extraordinare.", se intreaba consilierul.

"Art. 94 alin. 4 intareste: "In caz de forta majora si de maxima urgenta pentru rezolvarea intereselor locuitorilor judetului convocarea consiliului judetean se face de indata". De asemenea Art. 43 Jurisprudenta (articol invocat de catre prefectul Gheorghe Vuscan ori de cate ori doreste sa fie muma pentru fostii colegi de partid si satelitii politici ai acestuia - vezi cazul Oleleu, vezi cazul Nemes) stipuleaza: "(1) Ordinea de zi a sedintelor se aproba de consiliul local, la propunerea celui care, in conditiile art. 39, a cerut intrunirea consiliului. Suplimentarea ordinii de zi se poate face numai pentru probleme urgente, care nu pot fi amanate pana la sedinta urmatoare, si numai cu votul majoritatii consilierilor locali prezenti. Scoaterea unui proiect de hotarare de pe proiectul ordinii de zi se face numai cu acordul initiatorului sau daca acesta nu indeplineste conditiile prevazute la art. 44". Deci, cele trei suplimentari ale ordinii de zi a sedintei extraordinare (doua pentru numirea unui nou presedinte, una pentru a se da bani la lucrarea Rachitele - Ic Ponor), sunt legale, sau nu? Intreb asta si avand in vedere ca sedinta extraordinara in sine a fost convocata intr-un temei ilegal - fara a se indeplini "cazul de forta majora", "de maxima urgenta", "cazuri exceptionale care necesita adoptarea de masuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor calamitatilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor, precum si pentru apararea ordinii si linistii publice".

Pe cine incearca sa minta Gheorghe Vuscan, in interesul cui si-a pus subordonatii sa minta pentru el intr-un act public? Da, presedintele de CJ poate fi schimbat din functie (art. 101 alin. 3 din Legea 215/2001, art. 18 alin. 4 din Legea 393/2004), dar numai prin respectarea INTOCMAI a art. 94 alin. 3 si alin. 4. Deci, intreb public, care a fost urgenta in temeiul careia s-a convocat sedinta de CJ in care s-au adoptat HCJ Cluj nr. 301/2015 si HCJ Cluj nr. 303/2015?

Intreb public de ce in Institutia Prefectului Cluj se interpreteaza legea in functie de interese politice, de ce pentru fostii colegi ai prefectului Gheorghe Vuscan legea este intotdeauna favorabila, iar pentru adversari, e ciuma? Cu aceste intrebari m-am adresat saptamana trecuta Guvernului Romaniei si Ministerului Afacerilor Interne, cerand inspectia activitatii "apolitice" a acestuia. Banuiesc ca aceasta actiune a mea a dus si la graba cu care s-a azvarlit un raspuns neargumentat pe lege prin care sa mi se scoata ochii ca legea a fost respectata. Este clar ca, la fel ca si in cazul viceprimarului de la Cimpia Turzii, Dorin Lojigan, va trebui sa urmez calea Justitiei, caci Ghorghe Vuscan a ales sa se puna in slujba unor interse absconse, altele decat cele ale clujenilor. Interese cu privire la care, ii reamintesc si de aceasta data, l-am informat de fiecare data, inclusiv pe telefonul guvernamental (care este inregistrat). Deci nu v-a putea sa invoce nestiinta atunci cand va fi intrebat daca a informat mai departe organele abilitate cu privire la toate presiunile care s-au facut asupra mea sa produc abuz in functie, sa acopar ilegalitati, sau sa fiu partas la afaceri necurate in calitatea mea de presedinte al CJ Cluj.", mai arata Seplecan.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mihai seplecan hcj cluj cj cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1741 (s) | 33 queries | Mysql time :0.055789 (s)