News Flash:

Seplecan: Exista suspicioni reale de fraudare a fondurilor europene la Proiectul CMID Cluj

30 Martie 2015
2172 Vizualizari | 2 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8737 RON (0.0000)
USD: 4.0172 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Consilierul judetean Mihai Seplecan crede ca, desi este posibil sa asistam doar la clasica indolenta si/sau spalare pe maini de responsabilitate a functionarilor si decidentilor Cluj, nu pot sa nu sesizez ca exista suspiciunea de fraudare a fondurilor europene in cadrul Proiectului Centrului de Management Integrat al Deseurilor Cluj din cauza faptului ca Devizul general al lucrarii nu a fost reactualizat conform prevederilor metodologice din 9 ianuarie 2008 privind elaborarea devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de investitii, Anexa 4 la Hotararea 38/2008 privind aprobarea continutului cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice.

“Pe scurt: din 20.06.2013, data actualizarii Devizului general si pana in prezent, au intervenit numeroase modificari care au ramas neactualizate si, foarte grav, neaprobate la nivelui Consiliului judetean Cluj. Asta desi legea prevede altceva. De exemplu: in 20.06.2013, durata de implementare a proiectului a fost aprobata pentru 52 de luni, pana in 31 decembrie 2014, conform Referatului de aprobare nr. 15208/2013. Si, cu toate ca suntem la sfarsitul lunii martie 2015, cu proiectul nerealizat si cu contractul de executie reziliat, nu exista nici o aprobare a autoritatilor deliberative pentru noul termen de executie.Asa ca intreb:
Care este HCJ prin care s-a aprobat, conform legii, un alt termen de executie al acestui proiect atat de nerealizat si atat de esuat, alta decat HCJ 306/2013, in care nu exista termenul real de executie?
Care sunt HCJ prin care s-au aprobat, conform legii, actualizarile Devizului general ori de cate ori a fost necesar, avand in vedere ca la actualizarea din 20.06.2013, cuprinsa in HCJ 306/2013, nu se face trimitere la nici o alta aprobare anterioara?

Reamintesc faptul ca Devizul general se actualizeaza, conform legii, in urmatoarele situatii: la data supunerii spre aprobare a studiului de fezabilitate, la data solicitarii autorizatiei de construire, la data organizarii procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica, dupa incheierea contractelor de achizitie, la data intocmirii sau modificarii de catre ordonatorul principal de credite a listei obiectivelor de investitii, anexa la bugetul de stat sau al bugetul local, atat pentru obiective de investitii, cat si in continuare.

Atrag atentia ca in perioada 2014-2015 (luna curenta) nu s-a aprobat nici o actualizare a Devizului general.

Asa ca intreb:
S-a prelungit Autorizatia de Construire nr. 11/05.03.2012, sau este necesara o alta Autorizatie de Construire?

Care este Autorizatia de Construire a CMID Cluj valabila in anul 2015?
Ce este de ascuns in Devizul general al CMID Cluj de modificarile operate pana acum, incepand cu data semnalata mai sus, nu au mai fost supuse aprobarii deliberativului clujean?

Astept un raspuns public, ocazie cu care il rog si pe domnul prefect Ioan Vuscan, ca reprezentant de legalitate al Guvernului in teritoriu, sa se implice si in acest caz in interesul clujenilor.”, arata Seplecan intr-un comunicat de presa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

rampa_de_gunoi
consilierul judetean mihai seplecan hcj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 22 queries | Mysql time :0.011726 (s)