Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, este în stare gravă după ce a suferit un atac de cord, scrie agenția ucraineană Unian, care îl citează pe Leonid Nevzlin, dizident rus fugit în Israel, fost șef al concernului petrolier Yukos. Informația nu a fost confirmată oficial de Kremlin.

Leonid Nevzlin a scris pe Facebook, citând „sursele sale din Moscova”, că Șoigu, în vârstă de 66 de ani, ar fi suferit un atac de cord masiv și ar fi internat la terapie intensivă, conectat la aparate. „Șoigu a ieșit din joc, poate deveni invalid, dacă supraviețuiește. Brusc a făcut un infarct masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate”, a scris Nevzlin pe Facebook.

Același om de afaceri susține și că 20 de generali ruși ar fi fost arestați pentru că, din 2014, ar fi sustras bani pe care Vladimir Putin i-a alocat pentru pregătirea pentru o invazie la scară largă. Informațiile nu au putut fi confirmate din surse independente. Unian notează că, în Rusia, declarația lui Nevzlin încă nu a fost comentată. Kremlinul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile despre un posibil atac de cord al lui Șoigu.

Nu este prima dată când despre ministrul rus se zvonește că a suferit un atac de cord. Pe 23 martie, presa din Ucraina cita doi jurnaliști ruși de investigație care remarcau că Șoigu nu mai fusese văzut în public de 12 zile.

Ulterior, Anton Gerașcenko, adjunct al ministrului de interne al Ucrainei, a susținut că Serghei Șoigu ar fi suferit un atac de cord. La 15 zile de când oficialul nu mai fusese văzut, pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării de la Moscova a publicat un video în care apare Șoigu și despre care se scria că era de la o întâlnire cu șefii armatei. Iar pe 29 martie, generalul a apărut din nou în public, anunțând că „obiectivul principal” al Moscovei în Ucraina este, acum, „eliberarea” regiunii Donbas.
 

coral