News Flash:

Servicii medicale 24 de ore din 24 la Spitalul Clinic Municipal "Clujana", in urma unei investitii de 32 de milioane de lei

9 Ianuarie 2016
3665 Vizualizari | 3 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9212 RON (0.0000)
USD: 4.1382 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Spital Clujana
Ambulatoriul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, modernizat din fonduri europene, va putea oferi servicii complexe si de calitate pacientilor, anunta reprezentantii Primariei Cluj.

Proiectul "Modernizarea si echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala" a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniu major de interventie 3 - Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurilor de sanatate.

Valoarea totala a proiectului conform contractului de finantare este de 32.306.270,35 lei , din care:

Suma nerambursabila solicitata = 22.161.602,85 lei

Contributia municipiului Cluj-Napoca la cheltuielile eligibile = 452.277,61 lei.

Contributia municipiului Cluj-Napoca la cheltuielile neeligibile = 3.482.874,41 lei

Valoarea totala TVA aferenta proiectului = 6.209.515,48 lei.

"Dorim extinderea programului compartimentului de primire a urgentelor din cadrul Spitalului Municipal, care functioneaza in prezent pana la ora ora 15.00, la un program care sa functioneze 24 de ore din 24 ore, dupa ce se vor face angajarile necesare in conditiile legii. Acest lucru inseamna o suplimentare a bugetului Spitalului Municipal cu aproximativ 4 milioane de lei, fata de cheltuielile anterioare pe care le avea. In 2016 pentru cheltuieli de functionare, spitalul are alocata deja suma de 11,5 milioane de lei, cu 2 milioane de lei mai mult decat a fost alocat anul trecut. In ceea ce priveste proiectul european derulat, in proportie de 90% a fost finalizata partea de modernizari a spitalului si de dotari cu echipamente medicale. In conditiile in care avem infrastructura necesara, management performant, medici profesionisti, cred ca este de datoria noastra sa ne gandim la functionarea acestui compartiment 24 de ore din 24 de ore si ultimul si cel mai important argument este viata clujenilor. Vom avea astfel nevoie de o suplimentare cu 69 de persoane a numarului de angajati ai Spitalului. La Cluj-Napoca vom avea sanse sa salvam si mai multe vieti printr-o interventie medicala in functie de nevoile pe care le are fiecare. Cu exceptia Ortopediei, a Neurochirurgiei si a Chirurgiei cardiovasculare, toate celelalte urgente vor putea fi rezolate aici pentru ca exista aparatura necesara", a declarat primarul Emil Boc.

Obiectivul specific al proiectului este imbunatatirea infrastructurii ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj - Napoca in vederea eficientizarii serviciilor de sanatate si asigurarii unui inalt nivel de protectie a sanatatii umane.

Proiectul promoveaza asigurarea unui nivel optim al starii de sanatate si al calitatii vietii, cu efecte multiplicatoare ce vizeaza crearea unui sistem de sanatate mai orientat spre prevenirea bolilor, capabil sa ofere populatiei serviciile necesare pentru mentinerea si dobandirea unei mai bune stari de sanatate.

Proiectul urmareste imbunatatirea infrastructurii serviciilor de asistenta medicala prin:

Modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului, reamenajarea spatiului acestuia in vederea cresterii capacitatii de diagnostic si tratament, reducand astfel numarul internarilor si durata medie pentru cei internati;

Dotarea cu aparatura medicala de specialitate si cresterea numarului de persoane care beneficiaza de infrastructura de sanatate modernizata/echipata cu aproximativ 20%;

Cresterea serviciilor puse la dispozitia pacientilor din cadrul ambulatoriului si amenajarea unor noi cabinete: Nefrologie, Radiologie si imagistica medicala, Reumatologie si Analize medicale.

In contextul prioritatii de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca, investitia propusa raspunde problemelor locale, prin rezultatele sale:

1 ambulatoriu de spital modernizat si supraetajat:

3.014,18 mp (suprafata utila) de ambulatoriu modernizati prin proiect, din care:

604,91 mp parter (la care de adauga 249,03 mp ce reprezinta suprafata deja modernizata asupra careia prin prezentul proiect nu se intervine);

884,99 mp etaj 1;

769,52 mp etaj 2;

754,76 mp noi in cadrul etajului 3 - supraetajare;

4 cabinete medicale noi:

Cabinet nefrologie;

Cabinet radiologie si imagistica medicala;

Cabinet de reumatologie;

Cabinet analize medicale.

174 echipamente achizitionate, din care:

17 sisteme IT de uz medical;

142 echipamente medicale, pentru: imagistica ecografica, imagistica radiologica, cardiologie, endoscopie, recuperare medicala, laborator analize medicale, chirurgicale, altele.

15 sisteme functionale de consultatie/tratament/dotari mobilier

Toate tehnologiile sunt din cea mai eficienta clasa din punct de vedere energetic. Echipamentele medicale sunt inovative prin eficienta tratamentului si posibilitatea aplicarii unei multitudini de proceduri cu consum energetic minim. In aceste echipamente este inglobata cea mai noua tehnologie disponibila specifica domeniului respectiv de activitate, si anume ultimele tehnologii specifice de investigatie, respectiv tratament.

Lucrarile de modernizare și supraetajare au fost realizate de catre SC Electroplus SRL, valoarea contractului de lucrari fiind de 10.692.467,18 lei cu TVA.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Spitalul_Clujana_2
ambulatoriul cluj-napoca primariei cluj valoarea emil boc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1654 (s) | 22 queries | Mysql time :0.057963 (s)