Ultimul mesaj al unui soldat rus înainte de a fi ucis este cutremurător. Ambasadorul Ucrainei Sergiy Kyslytsya la ONU a citit în plenul sesiunii de urgență a Adunării Generale mesajele dintre un soldat rus mort pe front și mama sa, aflată în Rusia. 

“Mamă, sunt în Ucraina. Aici este un adevărat război. Mi-e teamă”, este unul din mesajele trimise de soldat mamei sale înainte să moară.

Ultimul mesaj al unui soldat rus înainte de a muri

Sesiunea de urgență a Adunării Generale a ONU a fost scena unei scene emoționante. Ambasadorul Ucrainei a citit luni ceea ce a spus că sunt ultimele mesaje text de la un soldat rus către mama sa și a prezentat o captură cu mesajele acestuia.

Soldatul își înștiințează mama că nu se află la antrenament în Crimeea, ci în Ucraina, la război:

Discursul ambasadorului, în care prezintă dialogul dintre soldatul rus și mama sa:

Soldat: Mamă, nu mai sunt în Crimeea. Nu sunt la sesiuni de antrenament.
Mama: Unde ești atunci? Tata mă întreabă dacă vă pot trimite un colet.
Soldat: Ce fel de colet îmi poți trimite, mama?
Mama: Ce vrei să spui? Ce s-a întâmplat?
Soldat: Mamă, sunt în Ucraina. Aici este un adevărat război. Mă tem. Bombardăm toate orașele împreună, țintim chiar și civili. Ni s-a spus că ne vor aștepta cu bucurie, dar ei se aruncă sub roțile tancurilor, ca să nu ne lase să trecem. Ne numesc fasciști. Mamă, este atât de greu.

Cât plătește Putin pentru un militar rus mort?

Armata militară rusă a oferit puține date cu privire la numărul militarilor uciși în războiul din Ucraina, însă autoritățile susțin că familiile victimelor vor fi compensate, anunță BBC.

Postul de radio Ekho Moskvy l-a citat pe liderul cecen Ramzan Kadyrov, care a declarat că familiie soldaților ruși morți în acest război vor fi compensate cu 2 milioane de ruble, adică undeva sub 20.000 de dolari, la cursul valutar prezent.

Aceeași sumă a fost menționată și de către Veniamin Kondratyev, guvernator al regiunii Krasnodar. coral coral