Odată cu declanșarea epidemiei de gripă, măștile medicale au devenit un accesoriu necesar, în special în spațiile aglomerate. Iată cum se poartă corect masca medicală:

Dr. Vasi Rădulescu face lumina în multitudinea de sfaturi privind modul corect în care ar trebui purtate măștile pentru a ne proteja.

Cele mai multe sunt de uz chirurgical și împiedică particulele lichide să ajungă dintr-o parte în alta (dinspre echipa operatorie spre câmpul operator care trebuie să fie steril, dar și invers, pentru că sare sânge sau alte lichide). Există și măști cu filtre performante care au capacitatea de a stopa mai multe tipuri de substanțe.

Cum se poartă corect o mască medicală?

Cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas logic în zona nasului cu apăsare fermă, cu bărbia, gura și nasul acoperite, cu părțile laterale ale măștii cât mai bine lipite de obraji. NU se poartă DIFERIT! Nu procedați ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când ești sănătos și cu albul în exterior când ești bolnav.

Cât se poartă? O singură dată. Se manevrează cu grijă, se aruncă atunci când devine umedă.

Cum se poartă corect masca medicală – Ce mască medicală alegem?

Citește mai departe Cum se poartă corect măștile medicale, pentru a fi protejați de viruși?

 

coral