O centrala pe lemne este o solutie foarte avantajoasa de incalzire a locuintelor in sezonul rece, in mod special in localitatile si zonele in care reteaua de gaze lipseste cu desavarsire. Desi lista de optiuni poate fi foarte diversificata, centralele pe lemne se dovedesc a fi o varianta foarte avantajoasa in primul rand datorita costurilor, atat de achizitie cat si ulterior pentru incalzire.

Drept urmare, piata de centrale termice cu combustibil solid a explodat in ultimii ani. Au aparut o multime de modele noi, motiv pentru care alegerea unei centrale termice pe lemne bune se poate dovedi a fi foarte dificila, ca o consecinta a ofertei foarte diversificate.

Respectand cateva sfaturi utile, iti va fi mult mai usor sa faci o achizitie pe care sa nu o regreti mai apoi. Toate aceste sfaturi iti vor fi prezentate in randurile urmatoare si speram sa iti fie si tie de ajutor atunci cand iti cauti un sistem de incalzire eficient.

Calculeaza necesarul termic al locuintei tale

Este primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand iti cauti o centrala pe lemne.

Nu poti incepe cautarea celor mai bune oferte pentru centrale, atata timp cat nu cunosti necesarul termic al locuintei tale. De asemenea, calculul necesarului termic nu ar trebui sa il faci singur, ci se recomanda solicitarea serviciilor unui specialist.

Exista multe unelte disponibile pe internet care iti spun necesarul termic al casei tale doar introducand cateva informatii. Cu toate acestea, rezultatul final poate fi destul de departe de realitate, deoarece aceste unelte nu iau in calcul toate aspectele necesare pentru stabilirea necesarului termic corect, asa cum va face un specialist.

Abia dupa ce ai aflat necesarul termic al casei tale, vei putea incepe cautarea propriu zisa a centralei pe lemne.

Alegerea centralei pe lemne

Achizitia unei centrale pe lemne este foarte importanta. Nu numai ca investesti o suma mare de bani in sistemul de incalzire al casei tale, ci totodata acesta trebuie sa faca fata cu brio chiar si in cele mai dificile zile ale iernii.

Drept urmare, nu trebuie sa te pripesti deloc. O centrala Liepsnele ar putea reprezinta o optiune care se va potrivi de minune cerintelor tale de incalzire. Drept urmare, trebuie sa analizezi oferta acestora impreuna cu instalatorul tau.

Desigur ca brandul nu este singurul criteriu pe care sa il ai in vedere atunci cand iti cauti o centrala pe lemne. Exista o multime de specificatii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti cauti o centrala pe lemne buna. Iata cateva exemple:

  • Puterea de incalzire – este primul detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere. Iar dupa ce vei calcula necesarul termic, vei sti cu exactitate care este puterea de incalzire pe care trebuie sa o aiba centrala pe lemne de care ai nevoie. Acest detaliu iti va spune si care este suprafata pe care centrala respectiva o poate incalzi;
  • Autonomia de ardere – confortul este foarte important pentru consumatori, iar o centrala pe lemne cu autonomie mare va oferi confortul necesar pentru o experienta cat mai placuta. Practic, autonomia se refera la timpul de ardere a unui buncar plin cu lemne. Cu cat arderea este mai indelungata, cu atat va creste si nivelul de confort. Practic, in tot acest timp proprietarul nu mai este nevoit sa viziteze camera centralei;
  • Tipurile de combustibil acceptate – doar pentru ca le numim centrale pe lemne, asta nu inseamna ca se folosesc doar lemne de foc pentru alimentarea lor. Recomandarea noastra este alegerea unei centrale care poate fi alimentata cu mai multe tipuri de combustibil solid. Peletii si brichetele de rumegus reprezinta exemple sugestive in acest sens;
  • Lucrarile de intretinere – ar trebui sa fie cat mai usor de realizat, chiar de catre proprietar;
  • Durata de functionare – cu cat este mai mare, cu atat vei avea garantia ca modelul de centrala achizitionat te va ajuta sa iti incalzesti locuinta mai mult timp.

Acestea sunt asadar cateva dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti achizitionezi o centrala pe lemne.

Tinand cont de toate acestea, alegerea va fi mult mai usor de facut si totodata succesul este garantat. De asemenea, ar mai trebui sa precizam faptul ca modelele de la Liepsnele raspund cu brio tuturor acestor cerinte, motiv pentru care ar trebui sa iei in considerare achizitia unui astfel de model de centrala. coral