News Flash:

Show la IML Cluj făcut de un șofer beat: Cu mama acasă nu pot să beau!

26 Ianuarie 2019
1994 Vizualizari | 0 Comentarii
Sofer beat la IML Cluj

Un şofer profesionist în vârstă de 48 de ani, aflat aproape în comă alcoolică, a ajuns miercuri, 23 ianuarie, în arestul poliţiei după ce a refuzat să ofere probe biologice când a fost adus de către poliţişti la I.M.L. Cluj. Ba, mai mult, a făcut show total şi în faţa medicilor şi pacienţilor aflaţi la I.M.L., dovedindu-se insensibil la rugăminţile autorităţilor de a se supune rigorilor legii. „Altădată am avut carnetul suspendat pentru doi ani şi jumătate, pentru că am acceptat să mi se ia probe – iar altu`, băut şi el, care a refuzat acest lucru şi-a pierdut carnetul doar pentru 10 luni” – perora acesta, cu îndărătnicie,  motivându-şi astfel gestul, arată Gazeta de Cluj.

Şoferul beat: „Cu mama acasă nu pot să beau”!

Agitaţie fără precedent, miercuri 23 ianurie, pe coridoarele I.M.L.Cluj, în faţa cabinetului de consultaţii al instituţiei: nu mai puţin de şase poliţişti de la Secţia 4 din Mănăştur îl cărau, efectiv, în spate, pe un conducător auto pentru a-l supune prelevării de sânge şi stabilirii alcoolemiei acestuia. Omul abia se mai putea ţine pe picioare, însă refuza cu îndărătnicie până şi să ia loc pe unul din scaunele aflate lângă masa pe care pacienţii îşi îndeobşte scriu cererile de primire la consult. Aici, chiar la masa respectivă au început poliţiştii să scrie, de zor, procesul verbal de constatare al faptei, vegheaţi cu o superioritate suverană de către împricinat, care pendula ameninţător, gata-gata să se prăbuşească peste ei… Aflu curând, chiar de la acesta, că se numeşte Kiss Laurenţiu, locuieşte în Mănăştur, în gazdă – şi că munceşte pe post de şofer profesionist de circa trei decenii. După încheierea procesului verbal de constatare, Kiss este rugat de toată lumea să poftească în cabinet pentru a-i fi prelevate probe, lucru pe care acesta îl refuză cu hotărâre. Disting, printre mustrările poliţistului, care i se adresează, următoarea frază: „Ai blocat, efectiv o stradă întreagă din cartierul Mănăştur şi nimeni, nicio maşină n-a putut trece de tine pe acolo ”. Apoi îl roagă din nou să accepte analiza dar, ofuscat, omul chiar semnează că refuză acest lucru. Şi le spune poliţiştilor, „off the record”, cu aer conspirativ – asta pentru că ştie el ce ştie: „Degeaba îmi spuneţi că pedeapsa e mai mare dacă refuz să mi se ia sânge. Vă spun eu, dimpotrivă, este mai mică! Eu când am mai dat sânge odată am avut carnetul suspendat pentru doi ani şi patru luni, iar celălalt  – care a băut şi el la volan şi a refuzat  – l-a avut suspendat numai pentru zece luni. Io acuma ştiu un lucru, la prelevare, alcoolemia din sânge se dublează faţă de cea constatată la fiolă”. „Atenţie, că domnul judecător o să considere refuzul tău drept o circumstanţă agravantă”- sună un alt reproş al poliţistului, la care Kiss scoate limba, ca şi cum i-ar face în ciudă. Apoi îi dă o nouă replică: „Nu are cum să mă categorisească dacă nu ştie cât am băut. Un lucru ştiu: azi n-am lovit pe nimeni şi n-am făcut niciun accident. Plus că n-am băut mult, doar două flacoane de bere (n.n.- a doi litri şi jumătate fiecare) sau dacă vreţi, zece sticle”! Întrebarea poliţistului vine din nou, justificată: „Dar de ce n-ai băut acasă, dacă aveai chef de băut, s-o faci în linişte”? „Păi, cum să beau dacă mama era acasă”, cade rapid răspunsul lui, tăios, asemeni unei ghilotine.

“Trebuie să beau dimineaţa o bere, altfel nu pun mâna pe volan”!

Într-un moment de relativă acalmie încep să-l întreb şi eu câte ceva pe Kiss, iar omul se arată interesat să-mi răspundă ce s-a întâmplat, efectiv în dimineaţa zilei de miercuri, 23 ianuarie.  “A fost o scăpare fiindcă eu sunt şofer de peste treizeci de ani. Dacă sunteţi psiholog puteţi să mă programaţi, să stăm la poveşti, că s-au adunat multe. Am suferit azi dimineaţă o traumă la serviciu, nu mi s-au dat banii şi eu le-am zis atunci “la revedere”. Apoi m-am dus pe jos de la Piaţa Ion Meşter, c-am vrut să merg la serviciu, dar m-am enervat tare şi m-am oprit acolo. Inaiţial m-am dus să beau o cafea, dar când am văzut că nu mi s-au dat banii care trebuie să mi se deie aceasta s-a completat şi cu bere. Şi-am zis şi că, după ce am băut, nu-mi las maşina acolo, o duc acasă, ca să nu se întâmple ceva cu ea, să mi-o fure careva sau cine ştie ce să facă!  Acuma, vreau să vă mai spun şi că am o problemă: ca să pot lua volanul în mână trebuie să beau în fiecare dimineaţă o bere, că-mi tremură mâinile – şi doar după aceea urc în maşină. Credeţi-mă, numai aşa capăt cu adevărat siguranţă – şi cu o bere “la bord” conduc mult mai bine. Şi o fac excelent, de atâta amar de vreme, aşa că eu n-am călcat la viaţa mea nici măcar un câine sau o pisică”! Îl mai fotografiez pe Kiss o dată. La care, brusc, omul se înfurie şi mă ameninţă că-mi sparge aparatul. Apoi, îmi aruncă dispreţuitor că şi aşa i se „rupe” de tot ce se întâmplă aici, inclusiv de consecinţele faptelor sale. Are aerul că vine dintr-o altă lume, iar întreaga agitaţie iscată de el nu are vreo legătură cu persoana lui. Între timp, un student medicinist, care intră la toaletă găseşte un telefon mobil şi întreabă dacă acesta nu aparţine cuiva din grupul aflat pe coridor. Kiss este întrebat la rândul său dacă nu-i cumva al său iar acesta se dezmeticeşte cu mare greutate şi, într-un târziu, îşi dă seama că e vorba de telefonul său. Pare a-şi fi revenit întrucâtva în răstimpul de o jumătate de oră, cât a durat circul de la I.M.L., dar omul se bălăbăneşte în continuare pe picioare, gata oricând să se prăbuşească. Mi-a fost de ajuns ce-am văzut, aşa că mă ridic şi părăsesc repede sala de aşteptare a I.M.L.Cluj. Mulţumindu-i încontinuu lui Dumnezeu pentru că nu i-a permis acestui individ inconştient – nebun? – să provoace o adevărată tragedie chiar în centrul Mănăşturului.  

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au reţinut 24 de ore un bărbat, pentru ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută de Codul penal. La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 11:45, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au depistat un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Ion Meşter, având o îmbibaţie alcoolică de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma solicitării organelor de poliție de a se supune recoltării probelor biologice, acesta a refuzat în mod expres, deși i s-a adus la cunoștință că refuzul recoltării de probe biologice constituie infracțiune la regimul rutier. Având în vedere probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe bărbat, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, referitor de acest eveniment rutier, Biroul de Presă al I.PJ.Cluj.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sofer beat iml cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048264 (s)