Un video postat de un tânăr din Sibiu, face înconjurul internetului. Sibianul Liviu Muntenuș, a chemat un preot din oraș, ca să îi sființească bolidul. Preotul spune că nu e nimic special și că nu e prima dată când face așa ceva.

Preotul care a fost chemat de un tânăr din Sibiu să-i sfinţească de Bobotează o maşină marca Lamborghini a explicat că mulţi şoferi îi cer acest lucru pentru a se feri de accidente rutiere.

„Eu când merg la Bobotează, omul mă roagă ca să-i sfinţesc şi maşina sau îmi zice că şi-a cumpărat o maşină nouă şi mă întreabă dacă pot să o sfinţesc. Este o rugăciune specială”, a declarat, pentru AGERPRES, preotul Ciprian Creangă.

Părintele Ciprian Creangă a spus că mulţi şoferi apelează la ajutorul preoţilor să le sfinţească maşinile, ca să nu fie victimele vreunui accident rutier.

Există chiar o „Rugăciune de binecuvântare a maşinii”, în care se precizează la un moment dat următoarele: „Şi luând preotul apa sfinţită, stropeşte cu ea maşina zicând: Se binecuvintează maşina aceasta prin stropire cu apă sfinţită, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”, potrivit preotului Ciprian Creangă.

coral