Alaturi de stilul de viata si de nutritie, tipul de sange joaca un rol important in viata noastra. Exista 4 tipuri de sange: A, B, AB, 0. Grupa sanguina se defineste inca de cand suntem in uter, deci nu o putem influenta in niciun fel. Fiecare tip de sange are caracteristici unice care pot influenta pierderea in greutate, anumite boli si chiar personalitatea.

Daca vom cunoaste toate caracteristicile grupei noastre sanguine, ne va fi mult mai usor sa planificam o dieta mai potrivita.

Grupa sanguina si nutritia

De-a lungul intregii zile, in corpurile noastre are loc o reactie chimica, iar tipul de sange poate avea un rol crucial in digestie si incercarea de a pierde in greutate.

Spre exemplu, se recomanda ca persoanele care au grupa sanguina 0 sa consume proteine cum ar fi carne sau peste, in timp ce persoanelor care au grupa sanguina

A nu li se recomanda consumul de carne deloc, ci li se recomanda sa manance mai multe legume. Mai departe, cei care au grupa sanguina B trebuie sa evite sa manance carne de pui si sa consume mai multa carne rosie, in timp ce persoanele care au grupa de sange AB vor avea foarte multe beneficii daca vor consma fructe de mare si carne slaba.

Grupa sanguina si bolile

Din cauza formarii unor antigeni pe suprafata celulelor rosii, fiecare grupa de sange este diferita. Tocmai de aceea, anumite grupuri de sange sunt rezistente la unele boli, iar altele nu. Prin urmare, daca vom stii caracteristicile grupei noastre sanguine, vom stii cum sa prevenim diverse boli.

Grupa sanguina si personalitatea

Stiati ca tipul de sange influenteaza personalitatea?

De exemplu, oamenii are au grupa 0 sunt considerati drept extrovertiti, creativi si mai increzatori in fortele proprii. Pe de alta parte, persoanele care au grupa de sange

A sunt impaciuitoare, au o minte artistica si sunt demni de incredere. Cei care sunt complet dedicati obiectivelor lor, cei puternici si independenti sunt oamenii care au tipul B de sange.

Persoanele care au tipul de sange AB sunt cele pe care te poti baza, sunt timide, responsabile si dispuse sa aiba grija de ceilalti.

Grupa sanguina si nasterea

Conform studiilor, femeile care au o anumita grupa sanguina au sanse de a ramane insarcinate mai puternice decat altele. Femeile care se incadreaza in grupa AB produc mai putini hormoni de stimulare foliculara, cei care le ajuta sa ramana insarcinate mai usor.

Grupa sanguina si predispozitia la stres

Grupa sanguina influenteaza si toleranta fata de stres. Persoanele din grupa A produc mai mult cortizol – hormon al stresului. In plus, daca vi s-a intamplat sa intalniti persoane care se infurie foarte usor, cel mai probabil au grupa sanguina 0. Acestea au un nivel mai ridicat de adrenalina si au nevoie de mai mult timp sa-si revina din situatiile mai stresante.

Antigenii sangelui

Antigenii sangelui nu se gasesc numai in sange, dar si in tractul digestiv, de la gura si pana la colon, chiar si in nari si plamani.

Grupa sanguina si casatoria

Inainte de a te decide sa te casatoresti, ai face bine sa verifici grupa de sange a partenerei sau partenerului. Cand vine vorba de conceperea unui copil, anumite tipuri de sange nu trebuie sa se amestece. De exemplu, persoanele cu grupa sanguina A nu trebuie sa sa implice cu persoane care au grupa sanguina B. Potrivit factorului RH, RH+ si RH- nu trebuie combinate. Tocmai din acest motiv sunt anumite state care cer cuplurilor ca inainte de casatorie sa faca analize ale sangelui.

Grupa sanguina si sportul

Din moment ce grupa sanguina A este mai vulnerabila in fata stresului, aceste persoane au mai multa nevoie de relaxare si de calmare, cum ar fi yoga si meditatiile. Mai mult, persoanele cu tipul de sange B iubesc provocarile pentru corpul si spiritul lor, asa ca vor tinde sa practice activitati pentru echilibrarea celor doua, de aceea vor alege sporturi ca tenisul, cataratul pe munte si artele martiale.

Grupa sanguina si urgentele

Este recomandat ca intotdeauna sa ai cu tine acte care sa contina numele si prenumele, adresa, numarul de telefon si, inclusiv, grupa sanguina. In cazul producerii unui accident, la spital, vei avea probabil nevoie de transfuzie de sange. Dupa cum probabil stiti, nu toate grupele de sange sunt compatibile intre ele, asa ca este foarte important sa aveti la indemana tipul vostru de sange. coral