Am primit pe adresa redacției următorul comunicat, de la Sindicatului Independent al Aeroportului International Avram Iancu Cluj.

Ca urmare a pichetării Prefecturii Județului Cluj de către membrii Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, în zilele de 9 şi 10 mai, vă informăm că în urma dialogului cu domnul Prefect – Dr. Ing. Ioan Aurel Cherecheş nu s-a ajuns la soluționarea problemelor revedincate. Una dintre revendicările noastre a fost atacarea în contencios administrativ a Hotărârii de Consiliu Județean nr. 33/ 2019, prin care au fost numiți în mod ilegal membrii în Consiliul de Administrație al Aeroportului.

Prin urmare, având în vedere cele menționate anterior, membrii Sindicatului au decis continuarea acţiunilor de protest. Astfel, în zilele de 14-15 mai, va avea loc un miting în Piața Unirii, iar în zilele 20-24 mai, sindicaliştii vor picheta din nou Prefectura Judeţului Cluj.

Ne sunt profund străine motivele pentru care o autoritate a statului, care ar trebui să asigure garantarea aplicării legii, manifestă o atitudine de delăsare şi ignorare față de această situație cu care se confruntă angajații Aeroportului din 28 februarie 2019. Avem totuși convingerea că în spiritul anului 1936 când Dr. Eugen Dunca, Prefectul de atunci al judeţului Cluj, a susținut prin acţiuni concrete înființarea Aeroportului Cluj care a devenit astăzi primul aeroport reginol al României, și Instituția Prefectului Cluj de acum domnul Prefect Dr. Ing. Ioan Aurel Cherecheş va continua seria acţiunilor predecesorului său.

coral