CE ESTE SINDROMUL CĂDERII DE LA ÎNĂLȚIME?

Acesta se referă la căderea unui animal, în general pisică, de la fereastra unui etaj superior sau a unui balcon. In general pisicile supraviețuiesc impactului, dar aceasta cădere poate cauza multiple traumatisme și fracturi – membre, coaste, bazin, craniu, mandibula, coloana, plămâni perforați, hemoragii, hernie, pierderea dinților și altele. Iar în final, unele rămân cu probleme de sănătate grave, iar restul nu supraviețuiesc în ciuda multiplelor tratamente.

Iubitorii de animale vor spune ca lor nu li se poate întâmpla asa ceva, ca pisica lor e extrem de grijulie și atenta, iar la cățărat și echilibru, nu o întrece nimeni. In general asa este. Dar putem oare aplica aceeași logica și pentru pisicile de oraș care trăiesc la bloc? Din păcate… nu! Deoarece scoțându-le din mediul lor natural și expunându-le la tot felul de distracții (mașini, alarme, zgomote, pasări sau alte insecte), un moment de neatenție la fereastra poate fi fatal.

Cele mai multe cazuri de pisici care cad de la fereastră se înregistrează odată cu venirea căldurii deoarece ferestrele rămân deschise mai mult timp în acea perioada. Dar exista și cazuri în sezonul rece, deoarece frigul nu împiedica o pisică curioasă să-și scoată nasul pe fereastră.

CE ESTE DE FĂCUT?

In primul rând, dacă pisica a avut un accident trebuie dusă cat mai repede la un medic veterinar. Primele ore de la impactul cu solul sunt esențiale în recuperarea ulterioară . Chiar dacă pisica nu prezintă semne de fracturi, sfatul nostru este sa mergeți cu ea la veterinar, deoarece aceasta poate avea leziuni interne pe care e bine sa le descoperiți din timp.

In al doilea rând, dacă sunteți printre persoanele norocoase care citesc acest articol înaintea unui accident, gândiți-vă ca este mai bine și mai ușor să preveniți, decât să tratați asa că luați în considerare montarea unei plase speciale pentru protejarea pisicilor dumneavoastră. Vă putem ajuta atât cu sfaturi cat și cu montarea unei asemenea plase care a fost deja testata de clienții noștri și a primit punctaj maxim la rezistentă și calitate. Pisica dumneavoastră va putea să se bucure de priveliște și aer curat, iar dumneavoastră veți ști că este în siguranță zi de zi.

coral