Procurorul Ramona Bulcu, fost purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis dupa ce s-a aruncat de la etajul 5 al sediului institutiei.

Primul apel la 112 a fost dat la ora 11:33 de o persoana care a spus ca o femeie ameninta ca se arunca de la etajul sediului Parchetului General. La fata locului, s-au deplasat mai multe echipaje de salvatori, printre care si un echipaj de Terapie Intensiva SMURD.

Pana la sosirea echipajelor, femeia s-a aruncat de la etajul 5 al cladirii, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Jurnalistul Ovidiu Vanghele reda pe Facebook relatarea cutremuratoare a unui martor.

    „Dna procuror care s-a sinucis a deschis geamul de la et 5 si s-a asezat pe pervaz, cu picioarele afara. A stat asa «cateva minute bune».

    Niste muncitori aflati in zona i-au strigat in repetate randuri sa nu cada, sa nu sara, au implorat-o sa intre inapoi in birou. Unul dintre ei a sunat la 112 si a vorbit cu operatoarea in tot acest timp, spunandu-i ce se intampla. La un moment dat, a parut ca vrea sa se razgandeasca si sa intre.

Nu a facut-o. Si-a facut cruce si s-a aruncat.

In cadere s-a lovit de cornisa de deasupra mezaninului, dupa care s-a izbit de trotuar. A murit cateva secunde mai tarziu.

    (Detaliile mi-au fost relatate de un martor la toata povestea.)”, a scris jurnalistul Ovidiu Vanghele, pe Facebook.

Apropiatii spun ca Ramona Bulcu era bolnava si slabise foarte mult in ultima perioada.

Potrivit Antena 3, la Parchetul General a avut loc recent un control al Inspectiei Judiciare. Potrivit aceleiasi surse, procuroarea suferea de depresie, dupa ce ramasese fara functia de purtator de cuvant.

Ramona Bulcu avea doi copii, un baiat si o fata, ambii fiind studenti.

In luna martie, procurorul DNA Timisoara Tamas Schiffbeck a murit dupa ce s-a aruncat de la etajul 6 al institutiei in care lucra. coral