Consiliul Județean Cluj a achiziționat pentru Spitalul Orășenesc Huedin un nou sistem de chirurgie laparoscopică 4K cu dispozitiv de sigilare vasculară.

Echipamentul medical de înaltă tehnologie a fost deja livrat, a intrat în dotarea Blocului Operator al unității sanitare și a fost pus în funcțiune.

„E un nou echipament de ultimă generație care va face intervențiile chirurgicale din Spitalul Huedin și mai sigure. În plus, recuperarea pacienților, după operații, va fi mult mai rapidă și mai ușoară. Nu ne vom opri aici, vom continua să dotăm spitalele din întreg județul cu aparatură medicală de ultimă generație”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Fondurile pentru achiziționarea acestui turn de chirurgie laparoscopică 4K cu dispozitiv de sigilare vasculară au fost asigurate în totalitate din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj, valoarea acestuia fiind de cca. 500.000 de lei.

Noul aparat ultramodern este extrem de util întrucât permite efectuarea multiplelor intervenții chirurgicale minim invazive și contribuie la realizarea unui act medical sigur și rapid, cu numeroase beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

coral