Ventilația cu recuperare de căldură este sistemul ce vă asigură un mod mai controlat prin care puteți avea parte de aer curat în încăperi, fără teama curenților de aer rece, fără să mai fie necesar să mențineți ferestrele deschise. Minimalizați pierderile de căldură, maximizați confortul!

Într-o oarecare măsură, aerisirea în stil clasic vă făcea să fiți dependenți și de condițiile climatice atunci când aeriseați. Dacă ploua sau bătea vântul, dacă vremea era capricioasă, era de evitat a ține fereastra larg deschisă sau chiar prea mult deschisă. Așadar ventilarea era precară. În condițiile în care și poluarea este o problemă, se simțea nevoia de un sistem care să împace toate cerințele. Și iată că un răspuns în acest sens nu a întârziat să apară și acum vorbim despre sisteme de ventilatie cu recuperator de caldura ce pot fi instalate în orice locuință, fie ea veche sau nouă.

Cum vă ajută sistemul de ventilație cu recuperare de căldură în perioada de vară

Dacă iarna este destul de evident cum vă ajută un astfel de sistem să mențineți aerul din încăperi la un nivel optim, cald, dar și curat mereu, probabil vă întrebați care vă sunt avantajele când vine vorba de același sistem și funcționarea sa în perioada de vară.

Vara ne lovim de altă problemă și anume de caniculă. Căldura în perioada aceasta face aerul să fie mai uscat ca oricând și asta nu are cum să fie ceva confortabil. Specialiștii vorbesc despre faptul că un recuperator de căldură ales corect poate ține sub control și această problemă. Adică să mențină aerul în continuare la nivel optim de umiditate. Ideal, aceasta trebuie să fie de 60%.

Recuperatorul de căldură poate fi HRV sau ERV

Un furnizor al nișei este Altecovent. Regăsiți aici așadar o echipă pregătită să vă ajute să alegeți sistemul potrivit pentru casa voastră. Tot ei se pot ocupa de măsurat și montat sistemul, disponibili pentru deplasări.

Să vedem însă la capitolul tip de recuperator ce este indicat. Există două tipologii și fiecare din cele două vine cu avantajele sale:

1.      Cele de tip HRV vor evacua aerul viciat din încăperi și normalizează umiditatea mai ales din încăperi precum băile. În același timp introduce în încăperi aer fresh. Menține aerul curat și răcoros vara și cald iarna.

2.      Cele ERV funcționează similar, însă în plus mențin și un nivel optim de umiditate prin recuperarea acesteia de la aerul ce este evacuat.

Câtă nevoie este de a investi într-un sistem de ventilare al casei?

Poate că mult timp până acum un utilizator casnic nu și-a pus problema instalării unui sistem de ventilare. Însă în zilele noastre deja se resimte mai mult și mai mult această nevoie. Pentru că poluarea este la cote maxime. Pentru că unele construcții sunt vechi și nu mai au randament termic. Pentru că deschideți larg fereastra și chiar și o lăsați astfel toată ziua, însă asta nu înseamnă că vă asigurați fluxul de aer necesar, de aer curat, proaspăt.

Cum vă dați seama? Mai ales dacă vă confruntați cu mucegai spre exemplu, vă dați seama că situația se înrăutățește. Vi se spune să aerisiți mai des. Nu este de ajuns însă și în plus, aerul fresh de afară nu ajunge într-atât până la colțurile de cameră. Căldura nu ajunge în colțurile din casă sau după mobilă. Așadar ventilația controlată și uniformă este asigurată doar de un sistem bine pus la punct.

Altecovent poate pune la dispoziție sisteme complete și variate de ventilație cu recuperare de căldură. Acestea poartă semnătura unor branduri de renume pe această nișă, precum Aspira, Aerauliqa, Sevi, Wafe, printre altele. Dintre acestea alegerea depinde de suprafața ce trebuie ventilată, de buget de asemenea.

Unde poate fi instalat și cât costă

Astfel de sisteme sunt destul de versatile și pot fi instalate atât în spații comerciale, cât și rezidențiale, sunt o soluție eficientă pentru reședință sau, de ce nu, o pensiune spre exemplu. Există variante și pentru băi, spații publice, instituții sau săli de fitness. Contează foarte mult spațiul avut în vedere, nu doar ca suprafață, ci și ca trafic, cât de mult este folosit, populat, ce activități se desfășoară acolo, pentru a determina deci fluxul de aer necesar.

Pentru case noi sau vechi, acolo unde vă confruntați cu mucegai și ventilația nu face față, nu aveți nevoie de aer condiționat, ci de un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Acesta are într-adevăr nevoie de o cameră tehnică, dar poate fi instalat cu succes în pod spre exemplu sau într-un spațiu nefolosit, dacă nu veți proiecta separat o cameră tehnică pentru acest sistem.

După ce hotărâți nevoia, cei de la Altecovent vă ajută să alegeți ce este necesar. Este greu de identificat un cost al acestui sistem. Contează tipul de sistem și câte unități vor fi montate într-o casă. Ce poate fi spus cu certitudine este că vă puteți recupera investiția în 4 ani aproximativ. Ce câștigați este mai important:

1.      Mediu mai sănătos acasă sau acolo unde vă petreceți mult timp, în interior.

2.      Aer fresh și filtrat de particule de orice fel, de praf, de alergeni.

3.      Întreținere minimă pe termen lung, nu trebuie să schimbați filtre precum la aparatul de aer condiționat.

4.      Aer ventilat mereu.

5.      Corectați problema umidității și a mucegaiului.

De asemenea, la costuri nu uitați să includeți și tot ce ține de montaj, începând cu carotarea, adică găurirea pereților și până la proiectarea sistemului. La Altecovent aceste servicii sunt profesionale și vă sunt puse la dispoziție implicit. Adică proiectarea spre exemplu este gratuită, pentru orice tip de imobil, dacă veți colabora cu această echipă.

La vremuri noi, metode noi. Așa pare să sune deviza celor care înțeleg nevoia de aer curat în case, în raport cu acest context, al poluării mai ales. Cei interesați de acest domeniu găsesc la Altecovent tot ce au nevoie pentru a face din acest plan un proiect pus în aplicare. Adică din același loc poate fi ales sistemul propriu zis, urmând ulterior ca acesta să fie montat de această echipă.

Contact:

0753 967 762

info@ventialtiecurecuperarecaldura.ro

 

 

  coral