Zeci de medicamente dispar în fiecare lună din farmacii. Numai în ultimele opt săptămâni, circa 30 de tratamente sunt de negăsit. Acesta sunt necesare pacienților cu probleme respiratorii și dermatologice, printre care și bolnavi cronici.

Prin urmare, constant lipsesc de pe piață  zeci de medicamente vitale pentru persoane cu afecțiuni grave. 

"Cu siguranţă criza se va accentua şi acesta este, din punctul meu de vedere, doar primul val în această toamnă. Al doilea val va fi în aprilie, când va trebui să reanalizăm, la solicitarea ministerulu,i toate preţurile din catalog", explică Daniel Bran, vicepreședintele APMGR Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Farmaciștii încearcă să ajute oamenii și caută tratamentele cerute de aceștia, însă de multe ori eforturile lor sunt în zadar.

"În ultima perioadă am văzut că lipsesc foarte multe medicamente pentru viroze respiratorii şi alte patologii, cum ar fi chiar şi diabet. Noi încercăm să le oprim reţetele şi să revenim cu un apel către dânşii, să revină pentru a li se oferi medicaţia, adică tragem speranţă că vom primi medicamentele acelea, dar nu ştim cât durează", spune Laura Zlătan, asistent de farmacie, scrie antena3CNN.

coral