Mircea Abrudean, Prefectul de Cluj, a vorbit despre explozia de cazuri de COVID-19 înregistrată în ultimele 24 de ore la Cluj (104 infectări). Potrivit acestuia, autoritățile clujene se pregătesc pentru ce este mai rău, fiind un focar de infecție de Căminul de vârstnici Câțcău, dar și 50 de elevi infectați cu virusul ucigaș.

,,Este pentru prima dată când avem peste 100 de cazuri în județul Cluj. Avem un focar la Câțcău unde au fost depistate în cursul serii de ieri încă 24 de persoane pozitive. Avem acolo un total de 40 de pozitivi dintre care 32 sunt rezidenți și 8 fac parte din rândul personalului.

Evoluția numărului de cazuri din ultima perioadă este îngrijorătoare. În acest moment, din punct de vedere al infrastructurii medicale COVID, avem locuri disponibile la Spitalul de Recuperare. La Spitalul de Boli Infecțioase rulajul pacienților este continuu. La Terapie Intensivă, din cele 35 de locuri, avem disponibile 4.

Ne gândim să creștem capacitatea de Terapie Intensivă pentru a ne pregăti de ce e mai rău”, a spus Mircea Abrudean, Prefectul de Cluj.

CITEȘTE ȘI:

RECORD NEGATIV! Peste 100 de cazuri noi de COVID-19 în Cluj. Peste 2.000 de cazuri la nivel național

coral