• Soția unui deputat din Cluj este acuzată că ocupă ilegal un spațiu, folosindu-se de el pentru cabinetul său de stomatologie

  • Primarul comunei susține că femeia ar fi încheiat ilegal contractul și în mod abuziv

Ramona Coleșa, soția deputatului AUR de Cluj, Alin Coleșa, a fost notificată de Primăria Beliș să evacueze, în termen de 14 zile, cabinetului medical individual de medicină dentară, situat în incinta clădirii dispensarului medical din localitate.

În cuprinsul documentului, primarul comunei Beliș, Viorel Matiș susține că spațiul a fost atribuit ilegal printr-un contract de comodat încheiat în anul 2011, care a fost transformat în anul 2014 într-un contract de concesiune care, potrivit spuselor edilului, este la fel de ilegal. 

Soția deputatului AUR de Cluj, medicul Ramona Coleșa a încheiat, la data de 10 iunie 2011, un contract de comodat cu Consiliul Local Beliș, reprezentat la acea vreme de Viorel Crainic, pentru un spațiu medical din incinta dispensarului din comună. Trei ani mai târziu, în 18 iulie 2014, la recomandarea Curții de Conturi aflată în control la Primăria Beliș la acea dată, Ramona Coleșa a fost chemată să semneze contractul de concesiune, potrivit Gazeta de Cluj. 

„A încheiat în mod abuziv și ilegal un contract de comodat”

Actualul primar al comunei Beliș, Viorel Matiș, susține că notificarea de eliberare a spațiului în care Ramona Coleșa își desfășoară activitatea este justificată de faptul că pentru același spațiu a mai fost încheiat un contract de comodat cu o altă entitate, iar contractul de concesiune a fost încheiat fără a respecta procedura privind concesionarea spațiilor aparținând domeniului public. 

„În mod ilegal și fără respectarea prevederilor legale în materia concesiunilor bunurilor care aparțin domeniului public, primarul comunei Belis, d-nul Viorel Crainic, fără a avea acordul Consiliului Local, materializat sub forma unei HCL, a încheiat în mod abuziv și ilegal, cu d-voastră, ca medic -medicină dentară, un contract de comodat la data de 10.06.2011 pentru suprafața de 30 mp în incinta clădirii Dispensarului medical, chiar dacă la data de 13.04.2011 d-nul primar a încheiat pe aceeași suprafață de 30 mp din incinta Dispensarului uman, un alt contract de comodat cu nr 835, cu o alta entitate.

După expirarea termenului prevăzut în contractul de comodat, de 1 an, respectiv 2012, pana in anul 2014, cand acest contract de comodat al d-voastra a fost „transformat” în mod ilegal în contract de concesiune, cu nr 2194/18.07.2014, d-voastra ați desfășurat activitatea fară a avea dreptul la acest spațiu.

Mai mult, în anul 2014 vi s-a încheiat contractul de concesiune de către același primar, în mod ilegal și abuziv, fără a se respecta procedura privind concesionarea spațiilor aparținând domeniului public, respectiv caiet sarcini, studiu oportunitate, licitație publică și alte măsuri prevăzute de către legislația în vigoare.”, se arată în notificarea trimisă de primăria Beliș către Ramona Coleșa.  

Primarul comunei Beliș, Viorel Matiș, i-a solicitat Ramonei Coleșa să elibereze în termen de 14 zile spațiul în care își desfășoară activitatea de aproximativ 11 ani, în caz contrar va fi nevoit să apeleze la  instanță.  

„Apreciem, de asemenea, că pe lângă aceste ilegalități și abuzuri, spațiul trebuie eliberat, întrucât Primăria comunei Belis, prin primar Matiș Viorel, vor începe lucrările de renovare la întreaga clădire în care este situat Cabinetul de medicină dentară al cărui titular sunteți.

Intrucat vi s-a pus în vedere de nenumărate ori să eliberați spațiul în care va desfasurati activitatea și ați refuzat, ne vedem obligați să formulăm prezenta notificare, urmand ca în caz de refuz să ne adresăm instanței de judecată.

Prezenta notificare constituie punere în întârziere a debitorului, astfel că solicităm ca în termen de 14 zile de la primirea prezentei notificări să eliberați spațiul în care aveți Cabinetul de medicină dentară, iar în cazul în care aveți nevoie de prelungirea termenului cu încă o perioada de pana la 10 zile, vă rugăm să contactați creditorul – Primăria comunei Belis prin Primar Matiș Viorel, în vederea negocierii.”, se arată în notificare. 

  coral