După 22 de ani de căsnicie, o româncă se desparte de soțul său miliardar. Femeia a aflat că acesta ascunde averea familiei de ea.

Jenica Paulson, soţia lui John Paulson, cere puţin peste un miliard de dolari după ce şi-a acuzat soţul că a încercat să-şi ascundă averea de ea, informează Reuters. Cei doi sunt căsătoriţi de 22 de ani şi au împreună două fiice. John Paulson este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori de pe Wall Street, iar soţia sa româncă îl acuză că a creat trei firme pentru ca ea să nu aibă acces la averea familiei, scrie Observator. 

„Doamna Paulson a fost o soție loială. Domnul Paulson a răsplătit devotamentul soției sale prin implementarea unui plan, pe o perioadă de nouă ani, pentru a izola bunurile dobândite în timpul căsătoriei și astfel de a restricționa accesul doamnei Paulson la ele”, se arată în plângerea depusă de Jenica, potrivit Reuters. Parte a procesului este şi o unitate a celebrei bănci JPMorgan Chase & Co, acuzată că s-a ocupat de administrarea a două dintre cele trei firme înfiinţate de John Paulson. Reprezentanţii băncii au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea acestui subiect, notează sursa citată. 

Potrivit presei americane, omul de afaceri american în vârstă de 65 de ani are o avere estimată la 4,8 miliarde dolari. Mare parte a acestei averi a fost dobândită în urma unui pariu plasat împotriva pieţei imobiliare americane înainte de criza din 2008. Tot conform jurnaliştilor americani, Paulson deţinea în 2019 şi aproximativ 2 miliarde de dolari în cadrul fundaţiei familiei Paulson.

Cum l-a cunoscut românca pe afaceristul american

Jenica este originară din Galaţi şi are 51 de ani. Ea l-a întâlnit pe John cu mult înainte ca acesta să devină un prosper om de afaceri, pe vremea când amândoi lucrau la aceeaşi firmă. John a angajat-o pe Jenica în departamentul pe care el îl conducea la scurt timp după ce românca a obţinut azilul politic în Statele Unite. Americanul s-a îndrăgostit imediat de tânăra româncă şi a invitat-o în oraş. Jenica a refuzat constant motivând că ei nu pot avea o relaţie atât timp cât lucrează în aceeaşi firmă şi în acelaşi departament, mai presus de toate. Jenica i-a spus că mai întâi John trebuie s-o concedieze, să-i găsească alt loc de muncă şi abia apoi va ieşi cu el în oraş.

Într-un final, românca a cedat şi acceptat să iasă cu John Paulson în oraş. 200 de întâlniri mai târziu, John şi-a făcut curaj şi a cerut-o în căsătorie. Acum, John Paul vrea să se despartă de Jenica. Contactată de presa americană, românca a declarat că a aflat din presă că soţul ei a intentat divorţ.

coral