News Flash:

SOC! DNA a dispus trimiterea in judecata a lui Sandu si Dragomir

17 Iunie 2013
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8725 RON (-0.0011)
USD: 4.0024 RON (-0.0202)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Mircea Sandu
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecata a lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. Mai jos comunicatul integral remis de Directia Nationala Anticoruptie: Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea în judecata a inculpatilor: SANDU MIRCEA, presedintele FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL (FRF) si DRAGOMIR DUMITRU, presedintele LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (LPF) si vicepresedinte al FRF, în sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor forma calificata, infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii persoanei care îndeplineste o functie de conducere în cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr.78/2000) si infractiunea de sustragere de sub sechestru.

  precum si a persoanelor juridice fara scop patrimonial, FEDERAtIA ROMANa  DE FOTBAL si LIGA PROFESIONISTa  DE FOTBAL,  în sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în forma calificata si infractiunea de sustragere de sub sechestru 

In rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal s-a hotarat excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A.  Excluderea a fost pusa pe seama încalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva în ce au constat  încalcarile si gravitatea lor. Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, inculpatii Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducatori ai Federatiei Romane de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint încheiat de un consilier juridic si pe sustinerile celor doi reprezentantii ai FRF, respectiv LPF,  Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. La baza acuzatiilor formulate împotriva S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A au stat o serie de actiuni civile intentate de club fostului antrenor si manager, actiuni care au fost prezentate, în mod nereal, ca fiind îndreptate împotriva federatiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpati drept încalcare grava a statutului. Desi masura urma sa fie supusa validarii Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit ca respectiva hotarare intra în vigoare de la data adoptarii sale, respectiv 20 iulie 2011.

Ulterior, la data de 25 iunie 2012, printr-o sentinta civila, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca masura excluderii provizorii a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., a fost adoptata cu „un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecinte iremediabile din punct de vedere material si al activitatii sportive, care se perpetueaza în timp”.

Concret, urmare a deciziei de excludere a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. din Federatia Romana de Fotbal, contractele civile dintre S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. si jucatorii sai de  fotbal au fost desfiintate, iar jucatorii au fost legitimati la alte cluburi sportive, fara nicio contraprestatie aferenta drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, în conditiile în care drepturile federative fusesera puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existentei unor obligatii fata de bugetul  statului. Mai precis,  la data de 31 ianuarie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale  S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. si totodata indisponibilizase un numar de  39 de jucatori de fotbal care aveau încheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul  valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei. Suma respectiva de 15.800.000 lei este considerata a fi prejudiciu cauzat prin infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale inculpatilor Sandu Mircea, Dragomir Dumitru si ale Ligii Profesioniste de Fotbal. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

Avand în vedere  ca membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (altii decat inculpatii Mircea Sandu si Dumitru Dragomir)  prezenti la sedinta din 20 iulie 2011 si-au exercitat votul referitor la excluderea S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. numai ca urmare a exercitarii influentei si autoritatii de catre Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, fara a fi în deplina cunostinta de cauza referitor la continutul a ceea ce s-a sustinut ca este o abatere disciplinara grava, fata de acestia (10 persoane fizice) s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate în niciun fel sa înfranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

procurorii dna mircea sandu dumitru dragomir
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018886 (s)