Detalii în cazul care a șocat o țară întreagă la începutul acestei săptămâni, când un clujean și-a omorât cu cuțitul copilul de 8 ani. 

”În fapt s-a reţinut în esenţă că la data de 25 iulie începând cu ora 22 aproximativ, inculpatul T.G. l-a lipsit de libertate pe fiul său minor T.G. jr. iar în noaptea de 25/26 iulie 2020 în urma unei acțiuni premeditate, inculpatul l-a ucis pe același fiu al său minor prin înjunghiere în zona toracică stângă cu un corp tăietor înțepător”, este una dintre concluziile anchetatorilor.

Copilul a fost găsit doar în 28 iulie, în jurul orei 11, pe bancheta din spate a mașinii tatălui său, abandonată pe partea dreaptă a DJ107R la aproximativ 11 metri de intersecția cu DJ107L (Petreștii de Jos-Lita).

Judecătorul care a decis ca autorul să fie arestat preventiv a arătat că există riscul ca acesta să-și continue comportamentul agresiv. ”Circumstanţele personale ale inculpatului și aparenta sa integrare socială nu pot fi în măsură să înlăture concluzia pericolului pe care inculpatul îl prezintă pentru societate față de faptul că se suspectează în mod rezonabil că lipsa unor antecedente penale nu l-a oprit pe inculpat să treacă la comiterea direct a unei fapte de o gravitate extremă, îndreptate contra vieții propriului său fiu minor de o vârstă fragedă de 8 ani”, a arătat judecătorul.

Să precizăm, Takacs Gyorgy e acuzat de privare de libertate în mod ilegal și violență în familie sub forma omorului calificat. Această din urmă acuzație a fost preschimbată din ”violență în familei sub forma omorului” după ce Takacs a fost audiat pe patul de spital de la Terapie Intensivă unde se află după ce ar fi încercat să se sinucidă la vederea anchetatorilor care l-au prins după ce au descoperit cadavrul copilului său. Preschimbarea încadrării juridice arată că procurorii au descoperit indicii că autorul și-ar fi premeditat fapta, informație confirmată în motivarea deciziei arestării preventive.

Sursa: actualdecluj.ro

coral