Un procent de 73% dintre angajați ar renunța la un loc nou de muncă fără să anunțe angajatorul, dacă ar interveni situații cu care nu sunt de acord, iar 27% consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău, arată un studiu realizat de către D&D Research pentru BestJobs.

„Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului privind COVID-19 este momentan în dezbatere și nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidați își arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu”, se arată în comunicatul BestJobs.

De ce ar mai pleca angajații În același timp, 54% dintre susținătorii deciziei de a părăsi locul de muncă în perioada de probă fără a notifica angajatorul enumeră printre motivele ce ar justifica acest comportament: lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor; neconcordanța între condițiile discutate în cadrul interviului și realitatea din activitatea de zi cu zi; încălcarea condițiilor obișnuite de muncă prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului; întârzierea plății salariului.

Un alt motiv pentru care angajații ar renunța la un job nou fără să mai privească în urmă ar fi dobândirea unei moșteniri sau câștigul la loterie, așa cum declară 17% dintre candidații care au răspuns la sondajul realizat de BestJobs.

Idei contradictorii În acest moment certificatul verde este cerut în mall-uri sau restaurante. Certificatul verde presupune vaccinarea, testarea sau dovada trecerii prin boală în ultimele 6 luni.
 

USR dorește ca certificatul verde să se aplice tuturor angajaţilor de la stat şi privat şi va depune amendamente în acest sens la legea care este în Camera Deputaţilor. Premierul demis Florin Cîțu a anunțat în septembrie că dorește testarea obligatorie, pe cheltuială proprie, a personalului nevaccinat în sistemele de educație și sănătate, dar și în asistența socială, conform Agerpres.ro.

În schimb, PSD vrea testare PCR și pentru anticorpi lunar pentru cei nevaccinați, iar testele personalului medical să fie realizate pe banii statului, potrivit G4Media. Social-democrații mai doresc ca cei vaccinați cu prima 

coral