Potrivit unui raport publicat de Comisia Europeană privind calitatea vieţii în oraşele europene, 95% dintre clujeni s-au declarat mulțumiți de orașul lor.

95% dintre clujeni şi 82% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de oraşul lor, comparativ cu media europeană de 89%, arată raportul, preluat de Mediafax.

„Oraşele adăpostesc aproximativ 40% din populaţia UE. Acestea se află în prima linie a unora dintre cele mai acute provocări cu care se confruntă Europa. Infectările cu coronavirus, de exemplu, au ajuns mai întâi în oraşele mai mari şi mai conectate din Europa, precum Milano şi Madrid, înainte de a se răspândi în centrele mai mici şi în regiunile predominant rurale.

Prin urmare, este extrem de important să fim conştienţi de nevoile persoanelor care trăiesc în oraşe, nevoi care să ne orienteze în procesul de elaborare a politicilor”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

În cele mai multe oraşe din Europa de Est, conform sondajului, majoritatea consideră că i s-a îmbunătăţit calitatea vieţii în ultimii cinci ani.

În plus, rezidenţii din oraşele mai mari au tendinţa de a folosi mai puţin autoturismele şi mai mult transportul public.

 

coral