Judecatoria Sectorului 5 a respins miercuri cererea de liberare conditionata facuta de fostul mogul Sorin Ovidiu Vintu care executa in prezent o pedeapsa de 11 ani de inchisoare, dupa ce magistratii au contopit mai multe sentinte primite de acesta in ultimii ani.

"In temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedura penala, respinge propunerea de liberare
conditionata formulata cu privire la petentul condamnat Vintu Sorin Ovidiu ca neintemeiata.

Stabileste termen de reiterare a cererii in Comisia pentru liberare conditionata la data de 20.09.2020. In baza art. 275 alin. 2 din Cod procedura penala, obliga petentul condamnat la plata sumei de 350 lei reprezentand cheltuielile judiciare avansate de stat", arata minuta instantei.

Masura dispusa va fi comunicata penitenciarului, iar Vintu are drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare.

Sorin Ovidiu Vintu a facut pe 3 decembrie cererea de liberare conditionata direct la Judecatoria Sectorului 5, fara ca situatia sa mai fie discutata in cadrul Comisiei de liberari conditionate din penitenciar. Deoarece a fost nemultumit de termenul de o luna primit, fostul mogul a facut o cerere de preschimbare a termenului, dar judecatorii i-au respins solicitarea.

Dupa cum am aratat, Vintu executa o pedeapsa de 11 ani de inchisoare, dupa ce instanta a contopit sentintele din mai multe cazuri. Cele mai mediatizate condamnari sunt sentinta de 8 ani de inchisoare din dosarul caderii Fondului National de Investitii sau sentinta de 10 ani de inchisoare din dosarul Petromservice.

Vintu mai avea doua condamnari definitive, in dosarul privind santajarea fostului deputat PSD, Sebastian Ghita si, respectiv, cel privind favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Decizia de contopire a sentintelor a fost data de Curtea de Apel Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie si este definitiva, potrivit portalului instantelor.

coral