Sorina, fetita din Baia de Arama, adoptata de familia americana cu radacini romanesti, dupa un scandal care a impartit opinia publica in doua, traieste fericita in Statele Unite, in familia adoptiva.

Sorina a fost in mai multe excursii alaturi de parinti, ultima petrecere avand loc intr-un parc de distractii din Long Island (SUA), la sfarsitul lunii trecute. Tanara de 8 ani s-a apucat de gimnastica si ia lectii de canto.

De mai bine de doua saptamani, de cand a ajuns in Statele Unite ale Americii, Sorina are activitati zilnice menite sa o tina ocupata. Familia a fotografiat-o in mai multe ipostaze care arata ca fetita are o serie de activitati zilnice pentru a-i desavarsi educatia.

Sorina a primit deja primele lectii de gimnastica, fata de care manifesta inclinatii, dar si-a incercat si vocea la orele de canto.

Restul timpului liber si l-a petrecut alaturi de parintii sai adoptivi, Gabriel si Ramona Sacarin.

Fetita a fost luata cu mascatii din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, dupa ce a fost adoptata legal de o familie din Statele Unite.

Sorina a fost luata, pe 21 iunie, de catre procurorul de caz din locuinta familiei asistentei maternale din Baia de Arama, unde locuia de la varsta de un an si doua luni.

Procurorul, insotit si de un psiholog si un asistent social de la DGASPC Dolj, a descins cu mascatii la familia respectiva pentru a efectua o perchezitie domiciliara, pe motiv ca fetita era adoptata de familia din Craiova care are si cetatenie americana, printr-o decizie definitiva a Curtii de Apel Craiova, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul sa o detina pe Sorina.

Cazul a starnit un scandal in toata tara, dupa ce ea a fost filmata in timp ce era luata cu forta.

Ulterior, procurorul general al Romaniei a cerut instantei sa interzica plecarea din tara a Sorinei, fetita de opt ani care a fost adoptata de un cuplu de romani stabiliti in Statele Unite. Bogdan Licu a formulat si o cerere de revizuire a deciziei de adoptie.

In paralel, procurorii deruleaza si o ancheta cu privire la interventia organelor de ordine pentru luarea minorei de la asistenta maternala.

Sorina si parintii sai au parasit Romania pe 21 iulie. coral