Un curier care livra ieri colete pe o strada din Cluj, a tras o sperietura zdravana. In timp ce conducea, a vazut cum de sub scaunul masinii a iesit un sarpe de aproximativ jumatate de metru. Speriat, omul a tras pe dreapta si a sunat la 112.

La fata locului a fost trimis un echipaj de jandarmi dar si un membru al Organizatiei pentru Protectia Mediului si Combaterea Braconajului, un ONG specializat in interventii cu animale. Misiunea nu a fost una dificila dar a fost de durata, pentru ca reptila s-a ascuns in locurile inguste din habitaclul masinii. In cele din urma, sarpele dintr-o specie neveninoasa, a fost prins tot sub scaunul soferului si a fost trimis la un centru de specialitate din cadrul Facultatii de Biologie.

Autoritatiile ii indeamna pe cei care sunt pusi in situatii similare sa sune la 112, fara a intra in contact cu animalele, vatamarea sau uciderea acestora reprezentand fapta penala. Specialistii spun ca in afara de vipere, care se gasesc doar in zona montana, niciun alt sarpe pe care il intalnim in judetul Cluj nu reprezinta un pericol si NU este veninos. 

 

coral