De Ziua Internațională a Voluntariatului, în data de 5 decembrie 2019, tinerii sparg bariere la Gala Tineretului Clujean 3.0. Evenimentul va avea loc începând cu ora 20.00la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”. În cadrul acestuia, vor fi premiate proiectele remarcabile, inițiate de și pentru tinerii din județul Cluj, în perioada 2018-2019. 

La ediția din acest an a Galei au fost înscrise 87 de proiecte, dintre care 77 sunt eligibile. Datele statistice referitoare la proiectele eligibile, înscrise în competiție, sunt următoarele:

  • Numărul de tineri implicați: 64.393
  • Numărul lucrătorilor de tineret implicați: 366
  • Bugetul total al proiectelor eligibile înscrise: 2 149 273,19 lei

În competiție s-au putut înscrie organizații neguvernamentale, instituții publice, grupuri informale, companii sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tineri. Secțiunile pentru care se oferă premii în acest an sunt: Antreprenoriat și angajare; Artă și cultură; Educație nonformală; Sănătate și sport; Știință și mediu. 

Proiectele înscrise sunt evaluate de un juriu format din reprezentanți ai unor instituții publice, ONG-uri și mediului privat din Cluj-Napoca.

Vor fi oferite și trei premii speciale, după cum urmează: 

  • Premiul pentru cel mai bun proiect studențesc;
  • Premiul pentru cel mai bun proiect la prima ediția;
  • Premiul Popularitate;

 În posesia ultimului Premiu va intra echipa care primește cele mai multe voturi la concursul de popularitate. Acesta se desfășoară până în data de 4 decembrie. Punctarea la concursul de popularitate se va face astfel:

  • pondere de 50% din punctajul final: like-urile primite de proiecte pe contul de Instagram al Federaţiei Tinerilor din Cluj
  • pondere de 50% din punctajul final: voturile celor prezenți la eveniment;

În data de 5 decembrie, la Gală, vor fi anunțați finaliștii și câștigătorii fiecărei secțiuni, iar premiul pentru echipa fiecărui proiect câștigător este de 1.500 lei.  Ediția din acest an se desfășoară sub motto-ul ”Spargem bariere”, prin care va fi creat un cadru non-formal pentru promovarea tinerilor și a proiectelor inițiate de aceștia. 

Evenimentul este deschis publicului larg, iar doritorii de a participa sunt invitați să completeze formularul de înregistrare, AICI.

La final, tinerii și voluntarii vor celebra la un concert cu The Motans, organizat la Euphoria Music Hall, începând cu ora 23.00. Trupa a luat naștere în Chișinau, în septembrie 2015. Acest proiect a fost creat de Denis Roabeș și încă de la primul hit ”Versus”, The Motans și-au menținut poziția în top-urile muzicale. Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI.

Acest proiect este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, Visit Cluj, Cluj 100, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” și Banca Comercială Română (BCR). 

Federația Tinerilor din Cluj este o structură non-guvernamentală, non-partizană și non-profit, din care fac parte 35 de ONG-uri de tineri și studenți din Cluj. Scopul FTC este de a susține dezvoltarea comunității de tineret din județ.  coral