În Cluj Napoca mai este loc pe piață de un mall, spune Carmen Ravon, Head of Advisory al agenției imobiliare CBRE România.

„În România mai este loc de cel puţin cinci noi mall-uri, dintre care unul în Bucureşti, la Craiova, Cluj, Iaşi, poate şi Timişoara. La Craiova oraşul are nevoie de încă un mall, toate datele indică acest aspect. La Bucureşti este luat în calcul proiectul de la Romexpo, dar sunt acum discuţiile legate de teren.

Retailerii au avut vânzări mai mari în alte oraşe decât Bucureşti la nivel de magazin fizic. În ţară s-a cumpărat mai mult din magazin în timp ce în Bucureşti s-a comandat mai mult online“, a subliniat Carmen Ravon, Head of Advisory al agenției imobiliare CBRE România, conform ZF. 

Retailerul de echipament sportiv Decathlon a decis să se extindă inclusiv cu ajutorul magazinelor Auchan, ambele fiind deţinute de familia Mulliez, și va deschide 15 shopping cornere (zone amenajate) în hipermarketurile Auchan din ţară în acest an.

Grupul controlat de familia Mulliez (Franța) a lansat anul acesta compania Nhood care se va ocupa de dezvoltarea comună a proiectelor pentru diviziile grupului, astfel încât ar putea exista sinergii între Auchan, Decathlon şi Leroy Merlin. Decathlon are acum 28 de magazine în România şi acoperă oraşele mari.

coral