Vladimir Beliș, fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, a vorbit despre moartea Cristinei Țopescu.

Acesta spune că vom ști cauza morții abia peste câteva săptămâni și că, așa cum se speculează, este posibil ca iubita jurnalistă să fi făcut un infarct miocardic.

„Diagnosticul de infarc nu va putea fi pus decât după efectuarea unei cercetări histopatologice. Durează două-trei săptămâni, până se va putea stabili. După starerea de agitație pe care înțeleg că o avea, din informațiile pe care le am de la televizor, ar putea fi o cauză de infarct miocardic (…) Starea de neliniște poate fi una din cauzele care să declanșeze o insuficiență cardiacă”, a afirmat Vladimir Beliș, fost director al INML, la Antena 3.

Cristina Țopescu ar fi suferit de depresie

Medicul Monica Pop, prietenă apropiată a Cristinei, s-a declarat șocată de incident și a mai dezvăluit câteva detalii în legătură cu moartea acesteia.

„Aș fi vrut să nu am ocazia niciodată să vorbesc despre așa ceva. Când a plecat domnul Cristian, Cristina a suferit o depresie. În aceeași perioada a mai pierdut și doi câini. Cristina era o singuratică, așa a fost dintotdeauna.

Are doi frați, care nu stau în București, mama care stă în Germania. A fost prima dată când nu mi-a răspuns, i-am scris de Sf. Cristian, de Crăciun. A apelat la psiholog pentru depresie, după moartea tatălui său.

Am mers cu ea la spital de câteva ori, când era internat domnul Țopescu, el se bucură foarte mult când o vedea”, a declarat medicul oftalmolog Monica Pop, la un post de televiziune.

Va fi incinerată miercuri

Cristina Țopescu ar urma să fie incinerată miercuri, 15 ianuarie, potrivit unor surse apropiate jurnalistei. Decizia ar aparține familiei acesteia.

De asemenea, va fi oficializată și o slujbă la Crematoriul Uman.

Potrivit raportului preliminar întocmit de medicii legiști, prezentatoarea TV a murit în ajunul Anului Nou, în urmă cu mai bine de două săptămâni.

Autopsia medico-legală în cazul morții Cristinei Țopescu a fost finalizată, însă cauza decesului nu a putut fi stabilită din cauză că trupul jurnalistei era într-o stare foarte avansată de putrefacție.

  coral