News Flash:

Spitalul de campanie cu 350 de paturi, amenajat la Sala Polivalentă, este pregătit, în eventualitatea că va fi nevoie de el

7 Mai 2020
857 Vizualizari | 0 Comentarii
spital polivalenta cluj

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, şi primarul Emil Boc au făcut recepția spitalui de campanie cu 350 de paturi, amenajat la Sala Polivalentă din Cluj, pentru pacienţii cu coronavirus, în eventualitatea în care va fi nevoie de el.

„Nu este un spital, este o unitate medicală de suport. Asta înseamnă că în această unitate, dacă vom avea nevoie de ea, vor fi internaţi pacienţi asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară. (…) Dotări medicale nu sunt la nivelul unui spital, pentru că nu este vorba de un spital. Această unitate are capacitatea de 350 de paturi”, a declarat medicul epidemiolog care a coordonat amenajarea spitalului, Alexandru Coman.

„Suntem bucuroşi să participăm astăzi la recepţia aproape finală a spitalului de campanie pe care, împreună cu sprijinul extraordinar pe care l-am primit de la Auchan România şi de la cei peste 40 de parteneri implicaţi în această operaţiune, am reuşit să-l organizăm. Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sper să n-o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

„Astăzi avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sper să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirusului. (…) Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea”, a spus  și primarul Emil Boc.

Costul amenajării se ridică la peste un milion de lei şi a fost suportat de Auchan România şi de partenerii săi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1429 (s) | 33 queries | Mysql time :0.065460 (s)