Dupa Suceava, orasul Botosani a devenit noul focar de SARS-CoV-2 din Romania! Aproape 200 de cadre medicale din cadrul Spitalului Judetean Botosani au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Autoritatile se gandesc sa schimbe conducerea unitatii medicale cu una militara.

Spitalul Judetean Botosani, noul focar de SARS-CoV-2: aproape 200 de cadre medicale, infectate cu virusul mortal

Conform celor mai noi informatii in acest caz, peste 160 de angajati – medici, asistenti dar si angajati de la administrativ – sunt confirmati cu COVID-19. Este ultimul focar major de coronavirus aparut in unitatile medicale din tara noastra. In plus, peste 50 dintre persoanele internate la Spitalul Judetean Botosani au contractat si ele virusul mortal din China.

Infectarea in masa a inceput dupa ce o femeie de 27 de ani, bolnava de diabet, a fost tratata la fel ca orice alt pacient de catre cadrele medicale, adica fara echipament de protectie. Toate astea, desi tanara fusese infectata cu noul coronavirus; din pacate, ea a murit la sfarsitul lunii trecute.

Medicul diabetolog care a tratat-o pe tanara bolnava de diabet este cel care nu a respectat masurile de autoizolare. Acesta a venit in continuare la spital si a consultat zeci de pacienti.

“El, la randul lui, a intrat in contact cu alte persoane. Desi a intrat in contact cu respectiva tanara, s-a prezentat la serviciu si a facut consultatii in continuare”, a declarat Dan Nechifor, prefectul judetului Botosani, relateaza stirileprotv.ro.

In spitalul din Botosani a existat si un al doilea medic care a facut rau. Infectat si el cu COVID-19, a parasit salonul unde fusese internat si s-a plimbat prin cladire fara echipament de protectie. Doctorii sunt cercetati acum de politie.

“Au fost deschise dosare de cercetare penala sub aspectul comiterii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor”, a afirmat Delia Neniscu, purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.

Virusul SARS-CoV-2  a ajuns si intr-o unitate militara din Arad, unde 10 soldati au primit vestea teribila. Ei urmau sa plece in Afganistan.

“Noua dintre acestia au fost internati in spital, iar unul este carantinat la domiciliu”, a dezvaluit Paul Craciun, capitan Batalionul 191 Arad. coral